ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε, με τη μεταβίβαση των μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου, η πώληση από την Εθνική Τράπεζα του 32,7% της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) στην Invel Real Estate η οποία διατηρούσε 65,7% και έτσι ποσοστό της διαμορφώνεται σε 98,1%.
Το 32,7% αποκτήθηκε ειδικότερα από τηv Invel Real Estate BV (29,8%) και τηv CL Hermes Opportunities, L.P. (2,9%) έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 390 εκατ. Ευρώ.
Με την απόκτηση αυτή, η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, καθιστώντας την Invel ιστορικά τον μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική αγορά ακινήτων.
Η απόκτηση από την Invel έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.
Η Invel Real Estate B.V. έλαβε επίσης τραπεζικό δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξής, την Astro Bank και την Ελληνική Τράπεζα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Κάτω Σχολάρι, μήνυμα 112 προς τους κατοίκους – Παραμένουν τα εναέρια στην περιοχή
- Παπαθανάσης: Μεγάλη η σημασία της συνεργασίας για την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ
- Public: Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκίνησαν, με Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής και Άτοκες δόσεις
- Athletes of the Gods: Στο Ηρώδειο αστέρια του μπαλέτου για το σωματείο Aurora
