• Business

    Τι σχεδιάζει για τα ακίνητά της η Βιοχάλκο

    • Τέτη Ηγουμενίδη


    Η σύσταση της Noval Property ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) θυγατρικής της Βιοχάλκο βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί πότε θα ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και πολύ περισσότερο πότε θα γίνει η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με όσα είπε χθες, στο πλαίσιο ενημέρωσης των αναλυτών σε εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκηση του ομίλου.

    Το επόμενο διάστημα η Βιοχάλκο στον τομέα των ακινήτων θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω αύξηση των εσόδων από μισθώματα και της επισκεψιμότητας του River West|IKEA και του Mare West, μέσω νέων επικοινωνιακών και προωθητικών στρατηγικών. Εξελίξεις αναμένονται αναφορικά με τα σχέδια επέκτασης του River West, ενώ στο Mare West έχει προγραμματιστεί η κατασκευή ενός αθλητικού-ψυχαγωγικού πάρκου επιφάνειας 7.000 τ.μ. Το 2019, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή ενός εμπορικού κτηρίου επιφάνειας 23.000 τ.μ. στο ακίνητο Μουζάκη, ενώ ολοκληρώνεται το συγκρότημα γραφείων επί των οδών Κηφισίας και Πανόρμου και τα οποίο έχει μισθωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Διαφορετικές επιλογές ανάπτυξης βρίσκονται υπό διερεύνηση αναφορικά με τα υπόλοιπα ακίνητα, παράλληλα με πιθανές νέες επενδύσεις.

    Ο κύκλος εργασιών του κλάδου των ακινήτων της Βιοχάλκο διαμορφώθηκε σε 8,4 εκατ. ευρώ το 2018, καταγράφοντας πτώση 8% έναντι του 2017. Οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ, έναντι κέρδους 0,1 εκατ. ευρώ το 2017, λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, ως επακόλουθο των εν εξελίξει έργων ανάπτυξης ακινήτων, που στοχεύουν στη βέλτιστη χρήση και στην αύξηση των εσόδων από μισθώσεις από ακίνητα που επί του παρόντος είναι σε αδράνεια.



    ΣΧΟΛΙΑ