• Τράπεζες

    Σαουδική Αραβία: Μειωμένα κατά $7,20 δισ. τον Φεβρουάριο τα ξένα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας

    • NewsRoom
    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

    Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν


    Μειώθηκαν κατά 7,20 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τα καθαρά ξένα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας που δημοσιευτήκαν σήμερα.

    Ειδικότερα, τα καθαρά ξένα περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν σε 1,545 τρισ. ριάλ (411,96 δισ. δολάρια) από 1,572 τρισ. ριάλ τον Ιανουάριο, ενώ μειώθηκαν κατά 4,9% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.

    Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, βρίσκεται σε συνομιλίες με την αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz για τη δημιουργία ενός ταμείου-μαμούθ 40 δισ. δολαρίων, προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη. 

    Εάν αυτό γίνει πραγματικότητα, η Σαουδική Αραβία θα γίνει ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στον πλανήτη.

    Μέσα στους τελευταίους μήνες, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, έχει προβεί σε μια σειρά επενδύσεων στο κλάδο του gaming, εξαγοράζοντας σημαντικά ποσοστά εταιριών όπως η EA, η Nintendo και η Take-Two.

    Ο διάδοχος πρίγκιπας, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο του 2017, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, μέσω του οράματός του Saudi Vision 2030, προκειμένου να καταστήσει το συντηρητικό Βασίλειο ελκυστικό για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις.

    «Μια ζωντανή κοινωνία, μια ακμάζουσα οικονομία και ένα φιλόδοξο έθνος», είναι η δέσμευση του Saudi Vision 2030, το οποίο ξεκίνησε το 2016.

    Διαβάστε επίσης: 

    Monte Paschi: Η Ιταλία πουλά το 12,5% της τράπεζας έναντι 650 εκατ. ευρώ

    Συμβιβασμός Visa – Mastercard για μείωση προμηθειών σε εμπόρους μετά από 20 χρόνια «διαμάχης»

    Ρωσία: Θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στο 2ο τρίμηνο για να καλύψει τη διαφορά με τις άλλες χώρες του ΟΠΕΚ+



    ΣΧΟΛΙΑ