• Τράπεζες

    Πώς οι τράπεζες επιβραβεύουν τους συνεπείς δανειολήπτες

    • Της Εφης Καραγεώργου
    Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς

    Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς


    Η μία μετά την άλλη, οι τράπεζες λανσάρουν προγράμματα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν οριστικά τη «γέννηση» νέων καθυστερούμενων δανείων.

    Χαμηλότερο επιτόκιο, επιστροφή μέρους των τόκων, πόντοι που εξαργυρώνονται στις επόμενες αγορές,  χαμηλά επιτόκια για επισκευαστικά δάνεια, είναι μερικές από τις προσφορές των προγραμμάτων επιβράβευσης.

    Πρώτη η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε να ανταμείβει τη συνέπεια των πελατών της με  «ζεστό» χρήμα, καθώς τους επιβραβεύει με τρεις τρόπους:

    1. Με επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων, που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Το ποσό επιστρέφεται τον  Ιανουάριο κάθε έτους και αφορά την προηγούμενη χρονιά.

    2. Επιβράβευση 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους Super Market και Πρατήρια Καυσίμων.

    3. Και ακόμα οι ενήμεροι πελάτες κερδίζουν μέσω του προγράμματος go4more επιπλέον πόντους, τους οποίους και μπορούν να εξαργυρώνουν στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

    Για να λάβει κάποιος την επιβράβευση θα πρέπει η εκταμίευση του δανείου να έχει γίνει πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια και να είναι ενήμεροι για το χρονικό αυτό διάστημα.

    Ακολούθησε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία για «να ενισχύσει την κουλτούρα συνέπειας πληρωμών και της εμπέδωσης αισθήματος  κοινωνικής δικαιοσύνης, σε ένα κοινωνικά ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η κάλυψη στεγαστικών αναγκών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση της, επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες  με:

    – Επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%. Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά το προηγούμενο έτος.

    – Επιβράβευση με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.

    – Επιβράβευση, μετά από κλήρωση, κάθε μέρα ενός τυχερού δανειολήπτη που κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.

    – Προσφορά προνομιακού επισκευαστικού δανείου με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς -Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50%-, για την ανακαίνιση κατοικίας καθώς τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν περίπου πριν από 10 με 15 χρόνια.

    Σύμφωνα με την Πειραιώς, το πρόγραμμα επιβράβευσης αφορά  πελάτες που εκταμίευσαν το στεγαστικό τους δάνειο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014  και είναι από τότε ενήμεροι.

    Ανάλογα προγράμματα αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα τόσο η Eurobank, η οποία θα λανσάρει πρόγραμμα «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των πελατών της, αλλά και η  Alpha Bank.



    ΣΧΟΛΙΑ