• Τράπεζες

    Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών τον Οκτώβριο και στο σύνολο του δεκαμήνου

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Πειραιώς


    Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Οκτώβριο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, με μερίδιο αγοράς 23,5%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 437,76 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 21,83%.

    Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 18,02% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 14,02%.

    Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 7,23 δισ. ευρώ, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17,18% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12,46%.

    Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ. ευρώ.

    Η εταιρεία παραμένει η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για τον Οκτώβριο και το δεκάμηνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Τανισκίδης (Optima Bank): Στόχος μας η είσοδος της Optima στο Χρηματιστήριο το 2023

    Κομφούζιο με πλειστηριασμούς-Ηρακλή, προβληματισμός στην κυβέρνηση, αναταραχή σε τράπεζες, servicers, funds

     



    ΣΧΟΛΙΑ