• Τράπεζες

    Πηγές ΤΧΣ: Προέχει το δημόσιο συμφέρον για την συμμετοχή στην ΑΜΚ της Πειραιώς

    • NewsRoom


    Το δημόσιο συμφέρον προτάσσουν πηγές του ΤΧΣ απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στην επικείμενη κεφαλαιακή αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς.

    «Πρωταρχική αποστολή του ΤΧΣ είναι η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η αποστολή αυτή εξυπηρετείται πλήρως με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τη συμμετοχή του ΤΧΣ στην ΑΜΚ της Πειραιώς. Και στην περίπτωση αυτή, θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ορθής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων και στήριξης της αξίας του χαρτοφυλακίου του Ταμείου, αλλά και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες μετασχηματισμού και ενδυνάμωσης της τράπεζας.

    Στο πλαίσιο αυτό, το Ταμείο παρακολουθεί τον δημόσιο διάλογο, ακούει όλες τις απόψεις που εκφράζονται και θα λάβει τις αποφάσεις του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το Ταμείο παραμένει αρωγός στην ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και με την ανεξαρτησία του ενισχύει τη δυναμική των συστημικών τραπεζών να λειτουργήσουν ως μοχλός στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

    Διαβάστε ακόμα:

    Η… σιωπή του ΤΧΣ για την ΑΜΚ της Πειραιώς, οι μεγάλοι ξένοι «παίκτες» που καραδοκούν και οι «πιρουέτες» του ΣΥΡΙΖΑ

     



    ΣΧΟΛΙΑ