Με ζήτηση που έφτασε τα 3 δισ. ευρώ έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το Senior Bond πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 500 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,15%.

H διάρκεια του ομολόγου είναι 3,5 χρόνια με δικαίωμα ανάκλησης στα 2,5 έτη δηλαδή το Δεκέμβριο του 2027.

1

Το βιβλίο προσφορών έτρεξαν οι BNPP, η Goldman Sachs, η HSBC, η JPMorgan, η Societe Generale και η UBS, με τη  Moody’s να βαθμολογεί την έκδοση με Baa2.

Η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινίασε μια σειρά εκδόσεων τις οποίες θα πραγματοποιήσουν και οι συστημικές και οι μη συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο των MREL. O προγραμματισμός για τη χρονιά αυτήν είναι ομολογιακές εκδόσεις περίπου 2,5 δισ. ευρώ οι οποίες αφορούν αντικατάσταση παλαιότερων που λήγουν ή αναχρηματοδότηση εκδόσεων στις οποίες προβλέπεται παρόμοια δυνατότητα.