• Τράπεζες

    Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης από την Attica Bank

    Ρουμελιώτης

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank


    Τίτλοι τέλους για τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τη διοίκηση της Attica Bank, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι τώρα πρόεδρος της τράπεζας υπέβαλε την παραίτησή του.

    Αύριο συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της Attica Bank, ενώ ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, ο ΕΦΚΑ, ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης.

    Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΕΠΑΘ, σήμερα στις 7 το απόγευμα, εκπρόσωπος του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τηλεφώνησε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας να καθυστερήσει η συνεδρίαση της. Ο λόγος ήταν διότι ο πρόεδρος θα έστελνε επιστολή παραίτησης.

    Και έτσι έγινε πράγματι.

    Με μία ολιγόλογη επιστολή ο κ. Ρουμελιώτης γνωστοποίησε στα μέλη της ΕΠΑΘ ότι παραιτείται.

    Πριν όμως φτάσουμε στην επιστολή οι διαβουλεύσεις και οι διεργασίες ήταν συνεχείς. Τόσο στο εσωτερικό της τράπεζας, όσο και σε επίπεδο βασικών μετόχων. Και συγκεκριμένα 5 μέλη του Διοικητικού Συβουλίου (τα 2 εκτελεστικά) ζήτησαν την σύγκλιση έκτακτου ΔΣ, το οποίο ορίστηκε για τις 10 αύριο το πρωί.

    Αλλά και ο ΕΦΚΑ, ένας από τους βασικούς μετόχους της Attica Bank δήλωσε δυσαρεστημένος από τις ενέργειες του κ. Ρουμελιώτη, που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ ζήτησε από τον κ. Ρουμελιώτη να παραιτηθεί.

    Μάλιστα ο ΕΦΚΑ πρόκειται αύριο να ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης στην Attica Bank.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr, μετά την παρέμβαση του ΕΦΚΑ, ο κ. Ρουμελιώτης έλαβε τελικά την απόφαση να αποχωρήσει παραιτούμενος από την προεδρία της Τράπεζας Αττικής.

    Η απόφαση του να παραιτηθεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Attica Bank, λήφθηκε για να διευκολύνει τον ΕΦΚΑ.

    Πάντως στην περίπτωση που δεν παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα, η ΕΠΑΘ θα προχωρούσε στην άρση του fit& proper στο πρόσωπο του και αύριο το ΔΣ της Attica θα ζητούσε την παραίτηση του.



    ΣΧΟΛΙΑ