ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκλέχθηκε ομόφωνα στη θέση του προέδρου στην Παρευξείνια Τράπεζα ο κ. Σέρχατ Κοκσάλ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής διεθνών οικονομικών σχέσεων στο υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και θα αντικαταστήσει τον Ντμίτρι Πάνκιν που προέρχεται από την Ρωσία.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη:
«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/2 το ετήσιο συμβούλιο των διοικητών της Παρευξείνιας Τράπεζας (Black Sea Trade & Development Bank) με θέμα την εκλογή νέου Προέδρου της Τράπεζας. Εκλέχθηκε ομόφωνα ο κ. Serhat Köksal, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής διεθνών οικονομικών σχέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και θα αντικαταστήσει τον κ. Dmitry Pankin που προέρχεται από την Ρωσία.
Η Παρευξείνια Τράπεζα είναι διεθνής χρηματοδοτικός οργανισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με μετόχους τις Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Μολδαβία, Γεωργία, Αλβανία και Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος και κατέχει μόνιμα τη θέση του Γενικού Γραμματέα της τράπεζας ενώ η προεδρία εναλλάσσεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ανά τέσσερα χρόνια».
Διαβάστε επίσης
Παρευξείνια Τράπεζα: Στόχος χρηματοδοτήσεις πρότζεκτ 12 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης για 24ωρη λειτουργία ΜΜΜ: Κάποτε προξενούσε αντιδράσεις, τώρα θεωρείται επιτέλους αυτονόητο
- Πούτιν: Κάποτε είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ – Τους είχαμε στηρίξει με όπλα και χρήματα για να γίνουν κράτος
- ΙΣΑ: Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα – Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας
- Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον καύσωνα – Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ
