• Τράπεζες

    Παγκρήτια Τράπεζα: Οι στόχοι και οι επενδύσεις που θα οδηγήσουν την τράπεζα στο μέλλον

    Παγκρήτια Τράπεζα. Κατάστημα Οθωνος


    Η σπείρα είναι ένα πανάρχαιο σύμβολο ζωής, αέναης κίνησης και συνέχειας.

    Αυτό ακριβώς το σύμβολο επέλεξε ως νέο λογότυπο η Παγκρήτια Τράπεζα, η οποία γυρίζει σελίδα και, μετά από 25 χρόνια παρουσίας, ξεκινά μια νέα δυναμική πορεία.

    Στόχος της διοίκησής της είναι να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και με αναπτυξιακή προοπτική πιστωτικό ίδρυμα.

    Ενδεικτικό της νέας εποχής που εγκαινιάζει η Παγκρήτια είναι και το πρότυπο κατάστημα που λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος, που δίνει έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία και στόχο τη σταδιακή εξοικείωση του πελάτη με τα σύγχρονα κανάλια τραπεζικής εμπειρίας.

    Παράλληλα με την αλλαγή εταιρικής ταυτότητας, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο, η Παγκρήτια Τράπεζα υλοποιεί σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.

    Επενδύει σε τεχνολογικό εξοπλισμό, σε συστήματα και εφαρμογές, καθώς οι τράπεζες έχουν μπει στην εποχή της ψηφιοποίησης και αναμορφώνει την οργανωτική της δομή σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης.

    Ταυτόχρονα διευρύνει και βελτιώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες των πελατών της, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις απαιτήσεις της αγοράς.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στις νέες τεχνολογίες και δημιουργεί νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής ebanking και mobile banking, νέα ιστοσελίδα, εξελιγμένα πελατοκεντρικά συστήματα, καθώς και διεύθυνση διαχείρισης διαθεσίμων (Treasury).

    Για την επόμενη μέρα της Παγκρήτιας και το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στο ελληνικό banking, μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νίκος Μυρτάκης υπογραμμίζοντας πως «έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο, αλλά εφικτό, επιχειρηματικό σχέδιο που προβλέπει, μεταξύ άλλων, σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια, αύξηση των καταθέσεων και εξυγίανση του χαρτοφυλακίου με δραστική μείωση των NPLs, με σκοπό την απελευθέρωση πόρων που θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία».

    Αναφορά έκανε και στο νέο λογότυπο της τράπεζας. Όπως είπε, η σπείρα είναι ένα σύμβολο εμπνευσμένο από το Μινωϊκό Πολιτισμό που ταυτίζεται απόλυτα με τις αρχές και τις αξίες της Παγκρήτιας Τράπεζας.

    Σχεδιαστικά, οι τρεις συνεχόμενες σπείρες του νέου λογοτύπου, αποτυπωμένες στα χρώματα της γης του Μίνωα, καταγράφουν τη διαρκή κίνηση και την ευελιξία, ενώ η υπογράμμισή τους αντανακλά την αποφασιστικότητα της τράπεζας να στηρίξει κάθε προσπάθεια εξέλιξης και ανάπτυξης.

    Εξάλλου και το νέο σύνθημα της Παγκρήτιας είναι «Στήριγμα σε έναν κόσμο που αλλάζει», το οποίο απηχεί τη φιλοσοφία της τράπεζας στη συνεργασία της με τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες, τους αγρότες και τα νοικοκυριά.

    Σημειώνουμε ότι η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 1994 ως Πιστωτικό Ίδρυμα Ν. Ηρακλείου και σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο τραπεζικό δίκτυο στο νησί με 45 καταστήματα, ενώ έχει και πανελλαδικά παρουσία με 7 καταστήματα.

    Μπορεί να χαρακτηριστεί ως η τράπεζα των Κρητών, αφού το μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις την φέρνει στην πρώτη θέση στο νησί, καθώς έχει μερίδιο 13% συνολικά στην Κρήτη και πάνω από 20% στο νομό Ηρακλείου, ενώ την πρώτη θέση έχει και στα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης.



    ΣΧΟΛΙΑ