• Τράπεζες

    Παγκρήτια: Νέος πρόεδρος ο Γεώργιος Κουρλετάκης

    • NewsRoom

    Γεώργιος Κουρλετάκης, Πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας


    Σε σώμα συγκροτήθηκε σήμερα (1.8.2019) το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, μετά την παραίτηση του κ. Νίκου Μυρτάκη, για λόγους προσωπικούς.

    Τη θέση του Προέδρου με εκτελεστική αρμοδιότητα αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Κουρλετάκης ενώ, για την κάλυψη της κενής θέσης του δεύτερου εκτελεστικού μέλους, εκλήθη το πρώτο αναπληρωματικό εκτελεστικό μέλος κ. Κωνσταντίνος Σωφρονάς.

    Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ., η νέα σύνθεση του δεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας έχει ως εξής:

    Κουρλετάκης Γεώργιος, Πρόεδρος Δ.Σ. (εκτελεστικό μέλος – υπεύθυνο πρόσωπο βάσει του αρθ. 13 Ν. 4261/2014)

    Σηφάκης Ιωσήφ, Α’ Αντιπρόεδρος (μη εκτελεστικό μέλος)

    Βασιλάκης Αντώνιος, Β’ Αντιπρόεδρος (μη εκτελεστικό μέλος)

    Μανωλιδάκης Εμμανουήλ, Γραμματέας (μη εκτελεστικό μέλος)

    Χατζηκωνσταντίνου Ιορδάνης, Ταμίας (ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος)

    Σωφρονάς Κωνσταντίνος, (εκτελεστικό μέλος – υπεύθυνο πρόσωπο βάσει του αρθ. 13 Ν. 4261/2014)

    Παπαδάκης Κωνσταντίνος, (μη εκτελεστικό μέλος)

    Καλουτσάκης Γεώργιος, (μη εκτελεστικό μέλος)

    Χαριτάκης Θωμάς, (μη εκτελεστικό μέλος)

    Βοργιάς Στέλιος, (μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων).

    Στο χαιρετισμό του προς το Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Κουρλετάκης αναφέρθηκε στη συνεισφορά του παραιτηθέντος προέδρου κ. Νίκου Μυρτάκη στην πορεία της Τράπεζας και καλωσόρισε το νέο εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Σωφρονά.

    Ο κ. Κουρλετάκης, δεσμεύτηκε από τη νέα του θέση για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της Τράπεζας και συγκεκριμένα για την άμεση εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου, τη διεύρυνση της καταθετικής βάσης, τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Τράπεζας με την συνέχιση των επενδύσεων σε πληροφοριακά συστήματα.

    Βιογραφικά

    Ο νέος πρόεδρος Δ.Σ. κ. Γεώργιος Κουρλετάκης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό χώρο, καθώς εκλέγεται συνεχώς από το 1997, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, ενώ διετέλεσε Ταμίας του Δ.Σ. από το 2000 έως το 2010, Β’ Αντιπρόεδρος έως τον Οκτώβριο 2017 και Α’ Αντιπρόεδρος μέχρι τις 2/3/2018. Εργάστηκε στη ΔΕΗ για 34 χρόνια σε διευθυντικές θέσεις, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στην Περιοχή Ηρακλείου. Έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Ηρακλείου. Από το 2007 μέχρι το 2013 υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ).

    To νέο Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.  κ. Κωνσταντίνος Σωφρονάς είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο. Εντάχθηκε στην Παγκρήτια Τράπεζα το 2000 ως Σύμβουλος Προέδρου, ενώ από το 2006 και για 10 έτη άσκησε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας.



    ΣΧΟΛΙΑ