• Τράπεζες

    Optima bank: Στο πλευρό του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας


    Πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας αναδεικνύεται η τράπεζα Optima bank.

    Θα συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών γίνεται η Optima bank.

    Μέσα από το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο φορείς, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, η Optima bank, μέσω όλων των υποκαταστημάτων της, γίνεται Συνεργαζόμενο Κέντρο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ».

    Συγκεκριμένα, η Optima bank, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Συλλόγου για αύξηση του αριθμού εθελοντών στη χώρα μας, θα συμβάλει στη διάδοση και τη σωστή πληροφόρηση γύρω από το ευαίσθητο αυτό θέμα.

    Θα κινητοποιήσει αρχικά το προσωπικό της για την σπουδαιότητα  της δωρεάς μυελού των οστών.

    Παράλληλα, η τράπεζα θα συμμετέχει και σε συλλογικές ενέργειες ενημέρωσης με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ θα αξιοποιήσει τα κανάλια επικοινωνίας της προκειμένου να ενισχύσει τη φωνή του Συλλόγου, προβάλλοντας το ηχηρό μήνυμα «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών.  Δώσε ελπίδα! Δώσε ζωή!».

    Δεσμευόμαστε για τη συμμετοχή μας

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Optima bank είναι η πρώτη τράπεζα που υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

    Ο Πρόεδρος της Optima bank, κύριος Γεώργιος Τανισκίδης, δήλωσε:

    «Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας ως Συνεργαζόμενο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Δεσμευόμαστε με τη συμμετοχή μας αυτή να προσφέρουμε το βέλτιστο των δυνατοτήτων μας στην προσπάθεια σωστής ενημέρωσης στο ζήτημα της δωρεάς και μεταμόσχευσης του μυελού των οστών. Είναι βέβαιο ότι η αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών στην Ελλάδα, αποτελεί στόχο ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό στην Optimabank, στεκόμαστε στο πλευρό του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με στόχο να ενισχύσουμε το σημαντικό αυτό έργο».

    Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Σωματείου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υπογράμμισε:

     «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Optima bank και σε κάθε έναν από τους εργαζομένους της ξεχωριστά που από σήμερα γίνονται πολύτιμοι σύμμαχοί στο έργο μας!  Με τη σπουδαία αυτή πράξη αλληλεγγύης, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα ανθρωπιάς και προσφοράς αυτές τις Άγιες Ημέρες στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών, παιδιά και ενήλικες.  Σας ευχαριστούμε θερμά που γίνεστε ένας πολύτιμος κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα αγάπης του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

    Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ:

    Το Σωματείο “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” ιδρύθηκε το 2012. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί έναν ακόμη απαραίτητο κρίκο για τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

    Το 2014, υλοποιήθηκε ο πρώτος στόχος του συλλόγου, με τη λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

    Έως σήμερα, έχει επιτύχει να εγγράψει περισσότερους από 130.000 νέους εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο, από τους οποίους 245 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς.



    ΣΧΟΛΙΑ