• Τράπεζες

    Optima Bank: Ο Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh) μπαίνει στην ΑΜΚ με 21 εκατ. ευρώ

    • Δημήτρης Κόκκορης - Έφη Καραγεώργου
    Χένρι Χόλτερμαν

    Χένρι Χόλτερμαν (Ελλάκτωρ)


    Κεφάλαια συνολικού ύψους 41 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευτεί να εισφέρουν οι βασικοί επενδυτές (Corner Stone) στην AMK της Optima Bank, το συνολικό ύψος της οποίας θα φτάσει έως τα 151,2 εκατ. ευρώ.

    Η σπουδαιότερη παρουσία ανάμεσα στους βασικούς επενδυτές είναι αυτή της Ολλανδικής Reggeborgh, επικεφαλής της οποίας είναι ο Χένρι Χόλτερμαν. Βασικός μέτοχος της Ελλάκτωρ στην οποία η Motor Oil μετέχει με 15%.

    Η συμμετοχή της Reggeborgh στην αύξηση κεφαλαίου της Optima Bank θα είναι 21 εκατ. ευρώ με συνέπεια η μετοχική του θέση στην τράπεζα μετά από την ΑΜΚ να είναι κάτι λιγότερο από 4%. Ο Χόλτερμαν είναι αυτή τη στιγμή και μέτοχος στην Alpha Bank με ένα ποσοστό που εκτιμάται ότι είναι κοντά στο 9%.

    Πέραν της Reggeborgh, στο πλέγμα των βασικών επενδυτών μετέχουν ακόμα το Fiera Capital (που έχει μετοχική θέση στην Τράπεζα Πειραιώς) όπως επίσης και δύο επενδυτικά funds με έδρα την Ιρλανδία, που έχουν δεσμευτεί να εισφέρουν από κοινού 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, επενδυτική εταιρεία από την Κύπρο θα εισφέρει άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ.

    Από την άλλη πλευρά, η Motor Oil μέσω θυγατρικής της εταιρείας έχει ζητήσει να αποκτήσει μετοχές συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ. Η δημόσια προσφορά για την ΑΜΚ της Optima Bank θα γίνει από τις 27 – 29 Σεπτεμβρίου.

    Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε σήμερα Τετάρτη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα, η τράπεζα θα εκδώσει έως 21 εκατ. νέες μετοχές εκ των οποίων οι 1.050.000 θα δοθούν σε μέλη του ΔΣ, προσωπικό, συνεργάτες και πελάτες της τράπεζας με έκπτωση έως 10% από την τιμή διάθεσης. Η ανώτατη τιμή της οποίας θα είναι σε 7,20 ευρώ ανά μετοχή.

    Διαβάστε επίσης:
    Optima Bank: Στις 27 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Δημόσια Προσφορά

    Cenergy: Αύξηση 28% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου – Στα 798 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

    Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια-Νέα αύξηση μέχρι το τέλος του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ