Τράπεζες

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες ευνοϊκές ρυθμίσεις «κόκκινων» στεγαστικών δανείων μέσω της ηλ. πλατφόρμας

  • NewsRoom


Οι δύο πρώτες ευνοϊκές ρυθμίσεις για «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, μετά από αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτες ευνοϊκές ρυθμίσεις αφορούν δάνεια της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.

Όπως αναφέρει το Υπ. Οικονομικών, η πρώτη ευνοϊκή ρύθμιση περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 24 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 40% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος, ενώ η δεύτερη την εξόφληση του δανείου σε 25 έτη, με επιτόκιο 2% κι επιπλέον 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα την προσπάθειά τους για την ανακούφιση των πραγματικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Σήμερα, εν μέσω θερινής περιόδου, επιτεύχθηκαν οι δύο πρώτες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η πρώτη ευνοϊκή ρύθμιση για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 24 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 40% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Η δεύτερη ευνοϊκή ρύθμιση επίσης για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 25 έτη, με επιτόκιο 2% κι επιπλέον 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Οι πολίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι στεγαστικού, καταναλωτικού ή επιχειρηματικού δανείου μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.