• Τράπεζες

    Ενισχύει τις κρατικές τράπεζες η Ινδία με την «πλάτη» της Fitch

    • NewsRoom

    Anasuya, Mandal, Bryce Amphitheater at Golden Hour, India


    Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό, αλλά επικρατεί και στην Ασία. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ένα τεράστιο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, το οποίο ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια προσπάθεια να βάλει σε μία τάξη τα «κόκκινα» δάνεια.

    Όπως μεταδίδει,λοιπόν, το CNBC, το Νέο Δελχί σχεδιάζει να «τονώσει» 2,1 τρισ. ρουπίες (περίπου 32 δισ. δολάρια) τις κρατικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη ροή των χρημάτων, να χαλαρώσει τις πιστωτικές συνθήκες και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις.

    Η κυβέρνηση σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα 20,7 δισ. δολάρια με την έκδοση ομολόγων. Τα υπόλοιπα θα καταβληθούν από τον προϋπολογισμό ή από προσπάθειες άντλησης κεφαλαίων των ίδιων των τραπεζών.

    «Η προτεινόμενη ένεση είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτό που είχε προγραμματιστεί αρχικά, καθώς η Ινδία επιδιώκει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του ελλείμματος στα βασικά κεφάλαια», δήλωσε ο βοηθός διευθυντής της Fitch στη Βομβάη.

    Ο αυξανόμενος όγκος των «κόκκινων» δανείων έχει αποδυναμώσει τους ισολογισμούς των ινδικών τραπεζών, περιορίζοντας τη δυνατότητα χορήγησης δανείων και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Αυτό με τη σειρά του δυσχεραίνει τη δυνατότητα των οφειλετών να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και η ιστορία δεν έχει έχει τέλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: HSBC: Πόσα «κόκκινα δάνεια» αντέχουν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κερδίζει έδαφος η Visa

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Goldman Sachs: Αυτές είναι οι 50 χρυσές μετοχές για υψηλές αποδόσεις



    ΣΧΟΛΙΑ