ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Αύξηση κερδών 11% την επόμενη διετία – Θα τετραπλασιαστεί το μέρισμα το 2025
Οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου για το σχήμα των κρατικών εγγυήσεων με την επωνυμία «Ηρακλής» αναμένεται να συζητηθούν σήμερα, στη συνάντηση που θα έχουν οι επικεφαλής των τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιώργο Ζαββό στις 5 μμ.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι CEOs των τραπεζών Alpha Bank, Attica Bank, Εθνικής τράπεζας, Eurobank και τράπεζας Πειραιώς, καθώς και το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στόχος είναι να οριστικοποιηθούν όλα τα βασικά θέματα, προκειμένου το νομοσχέδιο που γράφονταν χθες μέχρι αργά το βράδυ να αποσταλεί αύριο στις Βρυξέλλες και την αρμόδια διεύθυνση Ανταγωνισμού DG Comp, καθώς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα έχει γνωμοδοτικό ρόλο στην έγκριση του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική μορφή του νομοσχεδίου δεν θα αλλάζει τη βασική πρόβλεψη, δηλαδή την υποχρέωση οι τράπεζες, προκειμένου να λάβουν την κρατική εγγύηση των 9 δις ευρώ, να μεταβιβάσουν στην αγορά το 50+1 των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης. Η προμήθεια, που θα καθορίζεται με βάση το 3ετές CDs, θα καταβάλλεται από το SPV που θα δημιουργείται για κάθε τιτλοποίηση ξεχωριστά.
Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι θα κάνουν χρήση των εγγυήσεων, προκειμένου να μειώσουν τον όγκο των κόκκινων δανείων, που σήμερα διαμορφώνεται κοντά στα 75 δις ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζήσε έξυπνα με την υπηρεσία Smart Meters από τη Protergia
- Πανηγυρική ανάρτηση Πιερρακάκη για τις φορολογικές δηλώσεις: Έσπασαν το φράγμα των 4 εκατ. οι υποβολές
- Λάρισα: Στη φυλακή η μητέρα των δύο παιδιών που βρέθηκαν κακοποιημένα – Οι κατηγορίες που την βαρύνουν – Τι ισχυρίστηκε η ίδια (βίντεο)
- ΔΙΠΑΕ: Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τις Σέρρες – Τα πέντε τμήματα
