• Τράπεζες

    Morgan Stanley: Νέες μειωμένες τιμές – στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες (πλην Eurobank)

    • NewsRoom
    Morgan Stanley

    Morgan Stanley


    Αναθεωρεί τις τιμές – στόχους των ελληνικών τραπεζών η Morgan Stanley, σε έκθεσή της για την Ευρώπη και περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αφρικής.

    Μια ημέρα μετά την αλλαγή των τιμών στόχων από τη βρετανική HSBC, η Morgan Stanley έρχεται σήμερα να διατυπώσει εκ νέου τη θετική σύστασή της για την Eurobank με σύσταση overweight και τιμή στόχο το 1,2 ευρώ, αλλά μειώνοντας την τιμή για την Alpha σε 1,4 από 1,6 ευρώ και σύσταση equalweight και υποβάθμιση της Πειραιώς σε underweight από equalweight με τιμή στόχο το 1,6 ευρώ από 1,7 ευρώ αρχικά.

    Ο οίκος υποβαθμίζει την Τράπεζα Πειραιώς σε underweight, καθώς έχει τα χαμηλότερα επίπεδα κεφαλαίων, τη μεγαλύτερη έκθεση στα ομόλογα και θεωρείται η πιο εκτεθειμένη σε περίπτωση που οι οικονομικές συνθήκες αποδειχθούν χειρότερες από ό,τι αναμένεται.

    Συγκεκριμένα η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει:

    1) τα χαμηλότερα κεφαλαιακά όρια στην Πειραιώς σε σχέση με τις άλλες τράπεζες και την υψηλότερη έκθεση του κεφαλαίου στη διεύρυνση των spreads των κρατικών αποδόσεων,

    2) το ιστορικό της διαχείρισης σε σχέση με τις ομότιμες τράπεζες, η οποία υποδηλώνει ότι η Πειραιώς μπορεί να είναι πιο ευάλωτη από τις ελληνικές τράπεζες, εάν τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι χειρότερα από τα αναμενόμενα.

    Για τη Eurobank, η Morgan Stanley δίνει σύσταση overweight και για την Alpha Bank equal-weight.

    Η τιμή-στόχος για τη Eurobank,  διαμορφώνεται στα 1,2 ευρώ (περιθώρια ανόδου 8%), για την Alpha Bank στα 1,4 ευρώ (από 1,6 ευρώ προηγουμένως, περιθώρια ανόδου 26%) και για την Πειραιώς στα 1,6 ευρώ (από 1,7 ευρώ, περιθώρια ανόδου 17%).

    Ειδικά για την Alpha Bank σχετικά με τις προοπτικές των κερδών, η Morgan Stanley βλέπει κίνδυνο υποτίμησης των στόχων στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον, παρά το υψηλό περιθώριο ανόδου που έχει η μετοχή της τάξεως του 20%.



    ΣΧΟΛΙΑ