Τράπεζες

Μηταράκης για ΛΕΠΕΤΕ: Στόχος μια συναινετική λύση

  • NewsRoom
Νότης Μηταράκης

Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου


Σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία βιώσιμη, συναινετική λύση για το χρονίζον θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, είχε σήμερα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Ζαββό, τη γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα. Καρασιώτου, τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιά, τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και τη Διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ κλίμα, με στόχο να βρεθεί εξωδικαστική λύση, στην οποία θα συνεισφέρουν όλες οι πλευρές με αμοιβαίες δεσμεύσεις και υποχωρήσεις, ενώ συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού για τις προσεχείς ημέρες όπου θα γίνει διεξοδική συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους όσοι παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση. Ως υπουργείο Εργασίας μεσολαβούμε με σκοπό να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των 16.000 συνταξιούχων και 4.000 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, που συμμετέχουν στο ΛΕΠΕΤΕ.

» Προτείνουμε ένα περίγραμμα λύσης το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Με καλή θέληση, τις ερχόμενες ημέρες θα συζητήσουμε εκ νέου σε τεχνικό επίπεδο ώστε να συνδιαμορφώσουμε τελική πρόταση, που θα επιλύσει οριστικά και εξωδικαστικά το θέμα και θα βάλει τέλος στην ανασφάλεια και την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των εργαζομένων.»


ΣΧΟΛΙΑ