• Τράπεζες

    Μέσα από την Κύπρο το πέρασμα της Eurobank στην Ινδία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής CEO Eurobank

    Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής CEO Eurobank


    «Στόχος μας είναι να  ανοιχτούμε σε αγορές με προοπτικές, να αξιοποιήσουμε δυνατότητες και ευκαιρίες,  να προσφέρουμε υπηρεσίες wealth management», λέει μιλώντας στο mononews.gr ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής CEO και επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της Eurobank.

    Και η Ινδία – με πληθυσμό πάνω από 1,4 δισ. – και σχεδόν 2 εκατομμύρια πολύ πλούσιους, έχει προοπτικές και αποτελεί αγορά στόχο για την Eurobank.

    Μάλιστα ο κ. Ιωάννου εξηγεί γιατί η Eurobank επιλέγει την αγορά της Ινδίας, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου.

    Η λογική για το άνοιγμα στις νέες αγορές και ειδικά στην Ινδία είναι απλή και περνάει μέσα από την Κύπρο.

    Όπως λέει ο κ. Ιωάννου, η Ινδία έχει αγγλικό δίκαιο, καθώς ήταν αποικία των Βρετανών.  Το ίδιο και  η Κύπρος.

    Μετά το Brexit, η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με αγγλικό δίκαιο είναι η Κύπρος, η οποία θα αποτελέσει το hub  για την ανάπτυξη στην Ινδία.

    Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Ιωάννου δήλωσε στο Bloomberg, ότι η Eurobank σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές, όπως είναι η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι, το Ισραήλ, στοχεύοντας σε πλούσιους πελάτες, καθώς είναι ακόμη υπό ανάπτυξη αγορές wealth management.

    «Για να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να αυξήσουμε το αποτύπωμά μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν αυξηθούν οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείσαι»,  ανέφερε στο Bloomberg ο Σταύρος Ιωάννου.

    Ο ρόλος της Κύπρου είναι καθοριστικός σ’ αυτό το άνοιγμα προς τις νέες αγορές, αποτελώντας το κεντρικό σημείο. Το δίκαιο της Κύπρου όπως και των Ινδών βασίζεται στο βρετανικό δίκαιο και αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη στους πλούσιους Ινδούς. Την ίδια ώρα το Ισραήλ, το Ντουμπάι, η Σαουδική Αραβία είναι πολύ κοντά στο νησί.

    Όπως είναι γνωστό η  Eurobank  κατέχει  σήμερα το 29% της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο,  με στόχο την ενίσχυση του ποσοστού της.

    Σήμερα η Eurobank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα με διευρυμένη διεθνή παρουσία, καθώς δραστηριοποιείται στην Κύπρο, στη Βουλγαρία με τη θυγατρική της Postbank, ενώ πρόσφατα εξαγόρασε τη μονάδα Personal Finance της BNP Paribas στη Βουλγαρία προσθέτοντας 400 εκατ. ευρώ σε δάνεια και 100 εκατ. ευρώ σε νέες καταθέσεις.

    Έχει επίσης παρουσία στο Λουξεμβούργο, που αποτελεί το κέντρο του private banking της τράπεζας, όπως και στο Λονδίνο.

    Και όπως έχει δηλώσει στο mononews.gr ο κ. Ιωάννου, στόχος της τράπεζας είναι το 40% των κερδών της το 2024 να προέρχεται από τις διεθνείς δραστηριότητες.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μετατροπή της σε ΑΕ

    Alpha Services & Holdings: Πρωτιά μεταξύ 100 ελληνικών εταιρειών σε θέματα διαφάνειας ESG

    Εθνική Τράπεζα: Στις 28/7 η ΓΣ για αγορά ιδίων μετοχών και δωρεάν διάθεση



    ΣΧΟΛΙΑ