• Τράπεζες

    Κόκκινος συναγερμός στις τράπεζες: Αυτές είναι οι οδηγίες στα στελέχη τους λόγω κορoνοϊού


    Ακυρώστε τα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό, περιορίστε τα ταξίδια για προσωπικούς λόγους.

    Οι τράπεζες έχουν αναθεωρήσει την πολιτική τους για τις επαγγελματικές μετακινήσεις στο εξωτερικό και αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια, με σκοπό τον προληπτικό περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού.

    Τα πιστωτικά ιδρύματα βάζουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια του προσωπικού τους και για το λόγο αυτό αναβάλλουν τα προγραμματισμένα επαγγελματικά ταξίδια.

    Παράλληλα, συνιστούν στους εργαζομένους τους να είναι προσεκτικοί και στις προσωπικές τους μετακινήσεις στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό.

    Η αλήθεια είναι ότι τα στελέχη πρώτης γραμμής που «τρέχουν» τα μεγάλα projects, τους τελευταίους μήνες βρίσκονταν κυριολεξία στον «αέρα» με αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό.

    Οι συναντήσεις γίνονται πλέον μέσω τηλεδιασκέψεων, ενώ περιορισμένες είναι και οι συναντήσεις -ακόμα και μέσα στις τράπεζες- με την επικοινωνία να γίνεται μέσω e-mails.

    Οι τράπεζες συνιστούν στους εργαζόμενους να αποφεύγουν ταξίδια προς περιοχές με τεκμηριωμένα συνεχιζόμενη μετάδοση του νέου κορονοϊού. Στη λίστα αυτή βρίσκονται οι Κίνα, Χονγκ- Κονγκ, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ν. Κορέα, Ισραήλ, Αίγυπτος (οι περιοχές αναφέρονται στον σύνδεσμο https://eody.gov.gr/sars-cov-2-epireazomenes-perioxes/).

    Στην περίπτωση τώρα που ο εργαζόμενος ταξιδέψει στο εξωτερικό και επιστρέφει από ταξίδι σε περιοχή με τεκμηριωμένα πολλαπλά κρούσματα, παραμένει στο σπίτι, κατόπιν επικοινωνίας με το Ιατρείο της Τράπεζας, για 14 ημέρες, ενώ αν εμφανιστούν συμπτώματα, όπως πυρετός ή δυσκολία στην αναπνοή ή βήχας, θα πρέπει να γίνει άμεσα επικοινωνία με τον Ιατρό της Τράπεζας. Και να ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.



    ΣΧΟΛΙΑ