• Τράπεζες

    Καραβίας (Eurobank): Συζητάμε την επιστροφή στη διανομή μερισμάτων

    • NewsRoom
    JP Morgan: Top pick η Εurobank μετά τα αποτελέσματα με τιμή στόχο τα 1,10 ευρώ

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Την πιθανή διανομή μερισμάτων συζητά με τις εποπτικές αρχές η Eurobank όπως αποκάλυψε στους επενδυτές ο Φωκίων Καραβίας, με τις πιθανές ανακοινώσεις να αναμένονται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτους στις αρχές του 2022.

    Η διοίκηση της Eurobank εξέφρασε την ικανοποίηση για τα οικονομικά αποτελέσματα του  εξαμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Κάτι που οδήγησε και στην αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη του 2021, καθώς και του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, ενώ παράλληλα χαμηλώνει την πρόβλεψη για τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων κάτω του 8%.

    Όπως εξήγησε ο Φωκίων Καραβίας, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που η επιστροφή στη διανομή μερισμάτων θεωρείται ικανή. Αρχικά η επίπτωση από την τιτλοποίηση Mexico είναι μικρότερη των 40 μονάδων βάσης.  Επίσης η  πώληση των δραστηριοτήτων καρτών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, θα φέρει ενίσχυση των κεφαλαίων της τράπεζας, ενισχύοντας τα κεφάλαιά της κατά  200 με 250 μονάδες βάσης.

    Παράλληλα, τα νέα «κόκκινα» δάνεια που προέκυψαν από την τελευταία κρίση είναι λιγότερα από τις προβλέψεις, την ώρα που οι  καταθέσεις αυξάνονται.

    Η αυξημένη ρευστότητα και τα χαμηλά επιτόκια έχουν αυξήσει την κερδοφορία από τη διαχείριση περιουσίας και α αμοιβαία κεφάλαια, ενώ  και οι διεθνείς δραστηριότητες αποφέρουν κέρδη.  Τέλος, ισχυρά είναι και τα κέρδη από το real esate.

    Όλα αυτά οδήγησαν σε αύξηση της πρόβλεψης της τράπεζα για το 2021  για τον συνολικό δείκτη κεφαλαίων από 15,8%  σε 16,2% ή υψηλότερα.

    Για το 2021 η Eurobank προβλέπει κέρδη 500 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ