ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την κατάθεση της αίτησης από την Τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής», ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών:
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
Κατατέθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής».
Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με την κωδική ονομασία «Phoenix», συνολικής λογιστικής αξίας €1,9 δισ., προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.
Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το τρίτο σε σειρά πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών ο Πέτρος Μολυβιάτης – Η ήρεμη δύναμη της ελληνικής διπλωματίας
- Ανοδική ξέφρενη πορεία για τον χρυσό – Οι επενδυτές στρέφονται στο «σίγουρο» και οι αναλυτές προειδοποιούν
- Fed: Ο Πάουελ διατηρεί τα επιτόκια αμετάβλητα παρά τις συνεχείς πιέσεις Τραμπ
- Μετωπική σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» – Η επιστολή Χατζηδάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ και η ομάδα του που ερευνά καταγγελίες πολιτών
