• Τράπεζες

    Προς αναθεώρηση οι τραπεζικές χρεώσεις στις κάρτες

    • Έφη Καραγεώργου

    Από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών


    Ολοκληρώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

    Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα ήταν οι χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες στο «πλαστικό» χρήμα. Όπως έγινε γνωστό, οι  τραπεζίτες δεσμεύθηκαν να επαναξιολογήσουν τις χρεώσεις.

    Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και από τις τράπεζες.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες θα έχουν στη διάθεσή τους το τριήμερο, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τα συστήματά τους ως προς τις νέες χρεώσεις.

    Τις τελευταίες μέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε στείλει σαφές μήνυμα στις τράπεζες ότι θα πρέπει να «ξαναδούν» το ζήτημα των χρεώσεων, τις οποίες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει «υπερβολικές και παράλογες».

    Στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου,  την οποία συντόνισε ο πρωθυπουργός και διήρκησε για σχεδόν μιάμιση ώρα συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών  Γιώργος Χατζηνικολάου, οι CEO Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική), Βασίλης Ψάλτης , (Αlpha Βank), Φωκίων Καραβίας (Εurobank), Θόδωρος Πανταλάκης (Attica Bank) και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη.

    Από την πλευρά της κυβέρνησης οι υπουργοί  Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός.



    ΣΧΟΛΙΑ