• Τράπεζες

    Οι προκλήσεις του νέου CEO της Τράπεζας Κύπρου

    • NewsRoom


    Παλιές και νέες προκλήσεις θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου είτε προέρχεται από το εσωτερικό του συγκροτήματος είτε εκτός. Δεν αποκλείεται σήμερα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου 2019 είτε αύριο στην ετήσια συνέλευση να ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη θέση του Τζον Χούρικαν. Η κατάσταση στη μετά Χούρικαν εποχή είναι τελείως διαφορετική.

    Τότε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν €15 δισ. μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις περιορίστηκαν στα €4,8 δισ. Η κατάσταση εντός του 2019 με το προβληματικό χαρτοφυλάκιο αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει μεταξύ άλλων να διαχειριστεί το μεγάλο απόθεμα ακινήτων που έχει συσσωρεύσει η Τράπεζα στον ισολογισμό της από τις ανταλλαγές χρέους. Σε σχέση με το εργασιακό περιβάλλον ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να διαχειριστεί την περαιτέρω μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην τράπεζα.

    Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν επαφές με την ΕΤΥΚ και είναι ένα από τα θέματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον. Στην Τράπεζα Κύπρου επιμένουν πως το μεγάλο στοίχημα του 2019 και του 2020 είναι η πορεία ψηφιακής μεταμόρφωσης του συγκροτήματος. Στελέχη της τράπεζας, σύμφωνα με το philenews.com αποδίδουν μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο αποτελεί ίσως το μεγάλο στοίχημα της τράπεζας για τη μετέπειτα πορεία της.

    Έχουν ήδη λανσαριστεί αρκετά νέα ψηφιακά προϊόντα, αντικατοπτρίζοντας τη γενικότερη εικόνα που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως. Αναφέρεται, μάλιστα, πως έχει φτάσει στο σημείο «χωρίς επιστροφή», αφού οι πελάτες που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τα ψηφιακά μέσα είναι από τις αρχές του έτους περισσότεροι πλέον από εκείνους που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα. Ταυτόχρονα, υπηρεσίες όπως την αίτηση δανείου μέσω κινητού και την υπηρεσία QuickPay, καταγράφουν συνεχιζόμενη αύξηση. Η QuickPay μάλιστα, έχει ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ τον μήνα σε συναλλαγές. Μεγάλο στοίχημα για το επόμενο διάστημα είναι πλέον η εφαρμογή της Ανοικτής Τραπεζικής, με την οποία ο πελάτης μπορεί να παρακολουθεί όλους τους λογαριασμούς του μέσα από την εφαρμογή 1Bank.



    ΣΧΟΛΙΑ