• Τράπεζες

    Huw Pill (BoE): Να μην παρασυρθούμε από «θετικά στοιχεία» για τον πληθωρισμό

    • Bloomberg
    Huw Pill

    Huw Pill, BoE (Πηγή: Hollie Adams/Bloomberg)


    Υπάρχει κίνδυνος να “παρασυρθούμε” από ορισμένα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δείχνουν επιβράδυνση προτού τεθούν υπό έλεγχο οι ιδιαίτερα επίμονες πιέσεις στις τιμές, προειδοποίησε την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου (BoE), Huw Pill, μιλώντας σε διαδικτυακή παρουσίαση.

    Ο αξιωματούχος, ο οποίος ψήφισε με την πλειοψηφία της εννεαμελούς Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE να παραμείνουν τα επιτόκια αμετάβλητα, σε υψηλό 16 ετών την Πέμπτη, υπογράμμισε  ότι οι αξιωματούχοι επικεντρώνονται στους υποκείμενους δείκτες, που αφορούν την πορεία των τιμών.

    Μάλιστα σημείωσε ότι χρειάζεται να δει ότι υποχωρούν περισσότερα στοιχεία ότι η αύξηση των μισθών, ο πληθωρισμός στον κλάδο των υπηρεσιών και μια σειρά από στοιχεία στην αγορά εργασίας.

    “Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο και θα παραμείνει εκεί σε μόνιμη και βιώσιμη βάση”, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι “επίμονες συνιστώσες” του πληθωρισμού υποχωρούν.

    “Αισιοδοξούμε λόγω των πρόσφατων εξελίξεις στον πληθωρισμό”, σημείωσε.

    “Αυτό αυξάνει την προοπτική της ευκαιρίας να μειωθεί το μέγεθος του περιορισμού στη νομισματική πολιτική μακροπρόθεσμα”, συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης: 



    ΣΧΟΛΙΑ