• Τράπεζες

    Έκπληξη από την HSBC: “Buy” και υψηλότερες τιμές-στόχους για όλες τις ελληνικές τράπεζες

    • NewsRoom
    HSBC: Αναβαθμίζει συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές-στόχοι


    Σε αναβάθμιση των συστάσεων για την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς και αύξηση τιμής στόχου για Alpha, Eurobank και Εθνική, προχώρησε η HSBC.

    Η HSBC αναβάθμισε την σύσταση για την Alpha Services σε “buy” από “hold” με τιμή-στόχο 1,4 ευρώ ανά μετοχή από 1,2 ευρώ προηγουμένως και για την Πειραιώς σε “buy” από “hold”.

    Παράλληλα, αύξησε την τιμή στόχο για την Eurobank στα 1,3 ευρώ ανά μετοχή από 1 ευρώ προηγουμένως και για την Εθνική Τράπεζα στα 3,55 ευρώ ανά μετοχή από 3,4 ευρώ προηγουμένως.

    Στο report της η HSBC χαρακτηρίζει ευοίωνες τις προοπτικές για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, προβλέποντας ισχυρή ανάκαμψη της κερδοφορίας.

    Όπως αναφέρει στην έκθεσή της τα έμμεσα οφέλη της ανάπτυξης και των υποστηρικτικών συνθηκών στην αγορά για την ποιότητα του ενεργητικού θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή ανάκαμψη της κερδοφορίας και με αποτέλεσμα να αναβαθμίζει τις προβλέψεις ROTE κατά 40 μονάδες βάσης στο 8%.

    «Οι υψηλότερες προβλέψεις για τα κέρδη και την κεφαλαιακή βάση οδηγούν σε υψηλότερες τιμές – στόχους κατά 18% κατά μέσο όρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών εξακολουθούν να παρουσιάζουν ελκυστικές αποτιμήσεις αφού είναι σε discount 45% σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στην περιοχή ΕΕΜΕΑ και σε discount 40% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, παρά τα παρόμοια επίπεδα ROTE.

    Ως προς το δείκτη P/E (τιμή προς κέρδη) το discount δείχνει μεγαλύτερο και η HSBC πιστεύει ότι η αγορά θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό, τουλάχιστον για τη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα.

    Η Eurobank παραμένει η κορυφαία επιλογή της HSBC, χάρη και στο χαμηλό σχετικά απόθεμα κόκκινων δανείων. Αναβαθμίζεται η εκτίμηση για τα κέρδη της κατά 28%, με τους αναλυτές της βρετανικής τράπεζας να βλέπουν περιθώρια ανόδου και της μετοχής, παρά το γεγονός ότι είναι ήδη κοντά σε υψηλά 5 ετών.

    Για την Εθνική Τράπεζα η τιμή στόχος αναβαθμίζεται στα 3,55 ευρώ από 3,40 ευρώ, χάρη στην αναθεώρηση και των προβλέψεων για την κεφαλαιακή βάση της τράπεζας.

    Για την Alpha Bank οι καλύτερες εκτιμήσεις για το ROTE και την κεφαλαιακή βάση οδηγεί την τιμή – στόχο κατά κατά 17% υψηλότερα στα 1,40 ευρώ από 1,20 ευρώ.

    Τέλος χάρη στις υψηλότερες εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα κεφάλαια της τράπεζας Πειραιώς αναθεωρείται προς τα επάνω κατά 20% η τιμή – στόχος στα 1,95 από 1,64 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ