• Τράπεζες

    Goldman Sachs: Μετά τις «περικοπές» έρχονται προσλήψεις – Ποια τμήματα θα στελεχωθούν

    • Bloomberg

    O CEO Ευρώπης της Goldman, Richard Gnodde στο Νταβός (Πηγή: Hollie Adams/Bloomberg)


    Νέες προσλήψεις σε καίριες θέσεις προανήγγειλε ο CEO της Goldman Sachs Ευρώπης, Ρίτσαρντ Νούντε, σε συνέντευξή του στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

    Ο γίγαντας της Wall Street, επιδιώκει να κάνει νέες προσλήψεις στα τμήματα Wealth και Asset Management (διαχείριση περιουσιακών στοιχείων), καθώς συνεχίζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τράπεζας.

    «Η επιχείρηση Wealth, με την ευρεία έννοια, αποτελεί σημαντικό τμήμα για εμάς, και έτσι θα ρίξουμε περισσότερα βάρος εκεί», εξήγησε ο Νούντε.

    Η ανάπτυξη σε αυτές τις μονάδες βοήθησε στην ενίσχυση των πρόσφατων κερδών του δ’ τριμήνου, με τα έσοδα από τα τμήματα να αυξάνονται κατά 23% και να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Goldman, ανακοίνωσε άλμα κερδών της τάξης του 51% στο δ’ τρίμηνο, καθώς οι traders μετοχών της κεφαλαιοποίησαν την ανάκαμψη στις αγορές και τα έσοδα από το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της αυξήθηκαν, αντισταθμίζοντας την αδυναμία στο κομμάτι της επενδυτικής τραπεζικής.

    Το τμήμα διαχείρισης προμηθειών συνεισέφερε στο μεγαλύτερο κομμάτι των αποτελεσμάτων, καθώς η τράπεζα ελπίζει ότι θα συνεχιστεί η ανάπτυξή του, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση της απόσυρσης των κυριότερων επενδύσεων.

    «Φέρνουμε ανθρώπους για να διαχειρίζονται συγκεκριμένα κεφάλαια», επεσήμανε ο Νούντε, προσθέτοντας ότι η πρόσληψη πτυχιούχων στην τράπεζα συνεχίζεται ως συνήθως «προκειμένου να συνεχίσει να τροφοδοτείται το σύστημα».

    Σημειώνεται ότι η προαναγγελία για τις προσλήψεις έρχεται μετά από μια περίοδο “αυτοσυγκράτησης” στην Goldman, η οποία πέρσι εφάρμοσε ένα σχέδιο περικοπών περίπου 3.200 θέσεων εργασίας, ή του 6,5% του αριθμού των εργαζομένων της.

    Μάλιστα, ο Denis Coleman, οικονομικός διευθυντής της Goldman, είχε σημειώσει το καλοκαίρι ότι θα επιβραδύνει και την ταχύτητα προσλήψεων.

    Αντίστοιχα μέτρα έχουν ανακοινώσει ότι εξετάζουν και οι υπόλοιποι κολοσσοί, όπως JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citibank και Bank of America.

    Ο Νούντε δηλώνει αισιόδοξος και για την αγορά της Ιαπωνίας ως πηγή ανάπτυξης για την τράπεζα, σημειώνοντας ότι υπάρχει «πολύς ενθουσιασμός» γύρω από την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

    «Θα είναι μια σημαντική αγορά στην οποία πρέπει να εστιάσουμε», είπε.

    Ακόμη χαρακτήρισε την Ινδία «υπέροχη!».

    Διαβάστε επίσης: 

    Goldman Sachs: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη για το δ’ τρίμηνο

    JP Morgan: Μειώνει τις τιμές στόχους και τις εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

    JPMorgan: Οι χάκερ γίνονται πιο «έξυπνοι» – $15 δισ. και 62.000 τεχνικοί στην κυβερνοασφάλεια



    ΣΧΟΛΙΑ