• Τράπεζες

    Γιώργος Τανισκίδης (Optima bank): Προχωρά σε ΑΜΚ 130 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Γιώργος Τανισκίδης πρόεδρος της Optima bank

    Ο Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima bank


    Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 130 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου η Optima Bank, η οποία αναμένεται να εμφανίσει υψηλότερα κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το σύνολο του 2022.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το α΄εξάμηνο 2023 θα διαμορφωθούν στα 40,3 εκατ ευρώ, με τα υπόλοιπα επιχειρηματικών χορηγήσεων να υπερβαίνουν  σήμερα τα 1,9 δις ευρώ και οι καταθέσεις τα 2 δις ευρώ.

    Ο Γιώργος Τανισκίδης πρόεδρος της Optima bank έχει δρομολογήσει την ΑΜΚ για τον Σεπτέμβριο και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο mononews.gr «μετά από τέσσερα χρόνια  λειτουργίας της Optima bank αποδεικνύεται ότι όταν έχεις όραμα και προοπτική και τα μοιράζεσαι με όλους τους ανθρώπους σου, ακόμα και αυτό που διαφαίνεται αδύνατο μπορεί να επιτευχθεί». Και δεν έχει άδικο αφού η εισαγωγή της Optima bank στο ταμπλό του ΧΑ θα είναι η πρώτη εισαγωγή τράπεζας μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

    Ο Γιώργος Τανισκίδης, μαζί με τον CEO Δημήτρη Κυπαρίσση έχουν καλά δομημένο σχέδιο και όραμα για την Optima bank, που «γεννήθηκε»  το καλοκαίρι του 2019, όταν η Ireon Investments, θυγατρική της Motor Oil, προχώρησε στην εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος. Το  πρώτο κατάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2019 και σήμερα η τράπεζα διαθέτει δίκτυο 27 καταστημάτων (με τα 6 να λειτουργούν στην περιφέρεια).

    Και κατάφεραν η Optima, εκτός από νεότερη να είναι και  η μεγαλύτερη τράπεζα, μετά τις συστημικές, σε επίπεδο ενήμερων δανείων. Το επόμενο μεγάλο βήμα θα το κάνουν τον Σεπτέμβριο με την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο. Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο κ. Κυπαρίσσης «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ακόμη πιο έντονο και ακόμη πιο θετικό το αποτύπωμά μας στην Οικονομία και τις επιχειρήσεις. Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός μας. Να δημιουργούμε αξία για όσο το δυνατόν περισσότερους».

    Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας της η Optima bank βρίσκεται στο  πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας, παρέχοντας εύρος επιλογών και πόρων για τη στήριξη βιώσιμων αναπτυξιακών και επενδυτικών πλάνων. Πρόσφατα συμμετείχε και στα  νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB), και επιδίωξη είναι να αποτελεί τράπεζα αναφοράς στη χρηματοδότηση υγιών επιχειρήσεων.

    Για τον έμπειρο τραπεζίτη  Γιώργο Τανισκίδη, η Optima bank, αποτελεί ήδη τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, καθώς όπως λέει:  είναι μία τράπεζα «καθαρή» από προβληματικά δάνεια, δεν έχει βαρίδια σε οποιοδήποτε επίπεδο σαν τον ανταγωνισμό και κάνουμε δημιουργική δουλειά. Και τώρα ετοιμάζεται για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 130 εκατ ευρώ.

    Εξάλλου η  τράπεζα   έχει ήδη πετύχει  ένα μοναδικό ρεκόρ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, αφού μόλις στον δεύτερο χρόνο παρουσίας της στην αγορά, πέρασε  σε λειτουργική κερδοφορία. Και στην  3η  χρήση τα οργανικά κέρδη τετραπλασιάστηκαν και η απόδοση για τους μετόχους ξεπέρασε το 23%.

    Διαβάστε επίσης

    Optima Bank: Η «ακτινογραφία» του α’ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών

    Optima bank: Φιλικές προς το περιβάλλον οι νέες χρεωστικές κάρτες



    ΣΧΟΛΙΑ