• Τράπεζες

    Γιώργος Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): «Είναι η ώρα να τολμήσουμε αλλαγές, να μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία»

    Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς


    Η Ελλάδα έχει σήμερα να αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση, αλλά και ευκαιρία. Να επενδύσει στη βιώσιμη ανάπτυξη, να προχωρήσει μπροστά να αφήσει πίσω τις διαρθρωτικές αδυναμίες της, τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών)  κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε η τράπεζα με τίτλο «βιώσιμη τραπεζική- χρηματοδοτώντας  το αύριο».

    Και όπως είπε χαρακτηριστικά: Τώρα είναι η ευκαιρία να  τολμήσουμε αλλαγές, να  μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία».

    Όπως είπε ο κ.  Χαντζηνικολάου η Τράπεζα Πειραιώς είναι πρωτοπόρος σε θέματα πράσινης ανάπτυξης και σημείωσε πως «ο ρόλος των τραπεζών είναι κομβικός, λόγω της επιρροής που έχουν να χρηματοδοτήσουν έργα βιώσιμης ανάπτυξης».

    »Τόσο οι τράπεζες, όσο και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν τις προτεραιότητες και να εστιάσουν  στην βιώσιμη ανάπτυξη.

    »Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ανάπτυξης, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως: Χρειάζονται βαθιές αλλαγές και τομές που θα οδηγήσουν σε επανακατανομή επενδυτικών πόρων προς την κατεύθυνση αυτή. Να κάνουμε την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία βιώσιμες».

    Και δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως η Πειραιώς πρωτοπορεί καθώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στις  διεθνείς διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ