• Τράπεζες

    Γεώργιος Τανισκίδης (Optima bank): Αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας – Όραμα της τράπεζας να κάνει τις συναλλαγές μια ευχάριστη εμπειρία

    Γεώργιος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima bank


    Ο Πρόεδρος της Optima bank ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Market Watch στο Action24, όπου και μίλησε για τον ρόλο των τραπεζών, τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, αλλά και τα σχέδια της Optima bank

    Σε μια εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη, ο Πρόεδρος της Optima bank, κύριος Γεώργιος Τανισκίδης, μίλησε για την επόμενη μέρα των τραπεζών και έδωσε το στίγμα της αναπτυξιακής πορείας που ακολουθεί η Optima bank, η νέα τράπεζα της οποίας ηγείται.

    Ο κύριος Τανισκίδης, «αρχιτέκτονας» πολλών πετυχημένων τραπεζικών σχημάτων στο παρελθόν, αναφέρθηκε στον νέο ρόλο των τραπεζών, αλλά και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Απαντώντας σχετικά με τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, ο έμπειρος τραπεζίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας πως η ελληνική οικονομία είναι πιθανό να καταφέρει μια άνοδο τύπου V, όπου, την απότομη πτώση θα ακολουθήσει μια ταχεία ανάκαμψη, εντός του 2021.

    Αναφερόμενος στις τράπεζες, ο Πρόεδρος της Optima bank τόνισε πως θα πρέπει να είναι αρωγοί στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, σημειώνοντας, παράλληλα, πως αυτό πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε τα νέα δάνεια να μην εξελιχθούν σε προβληματικά.

    Σχετικά με την φιλοσοφία και την πορεία ανάπτυξης της Optima bank, o κύριος Τανισκίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η πανδημία δεν ανέτρεψε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε ταχύτατα το όραμά μας: Να κάνουμε την τραπεζική συναλλαγή μια ευχάριστη εμπειρία. Στην Optima bank έχουμε θέσει ως στόχο να είμαστε μια υγιής τράπεζα που θα προσφέρει άριστη εξυπηρέτηση σε κάθε πελάτη. Ταχύτητα, φιλικό περιβάλλον και διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας έχουν συνηθίσει οι τράπεζες στο παρελθόν. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία χτίζουμε τη λειτουργία μας».

    Όσον αφορά στο επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί η Optima bank, ο κύριος Τανισκίδης έκανε λόγο για μια νέα τράπεζα, με ισχυρή μετοχική βάση και εξαιρετικά στελέχη, η οποία δεν κουβαλά βάρη από το παρελθόν, γεγονός που της δίνει το πλεονέκτημα να απαντά άμεσα στις πραγματικές ανάγκες της Οικονομίας, αλλά και των πελατών.

    «Το τρίπτυχο πελάτης – μέτοχος – εργαζόμενος είναι η βάση για να οδηγηθούμε σε αύξηση του κύκλου εργασιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Optima bank.

    Σημειώνεται πως η Optima bank, έχοντας ως βασικό μέτοχο τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα τον Οκτώβριο του 2019, ενώ μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα δίκτυο 14 σύγχρονων καταστημάτων.

    Σχετικά με την Optima bank

    H Optima bank είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, το οποίο, εκτός από την πλήρη τραπεζική άδειά που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η νέα τράπεζα δημιουργήθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ένταξή της στον Όμιλο Motor Oil, έναν ισχυρό Όμιλο με ηγετική θέση στην ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Ακολουθώντας μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank μετασχηματίζεται σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα. Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ