• Τράπεζες

    Τραπεζικό «προσκλητήριο» για «γενναίο» κούρεμα σε 400.000 δανειολήπτες


    Περισσότεροι από 400 χιλιάδες δανειολήπτες με «κόκκινες» οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες θα πάρουν εντός των ημερών επιστολές από τις τράπεζες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να επωφεληθούν από «γενναίο» κούρεμα της συνολικής οφειλής. Οι εν λόγω δανειολήπτες έχουν περιθώριο το πολύ δυο μηνών να ανταποκριθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις καθώς τα δάνεια τους θα πακεταριστούν και θα βγουν προς πώληση.

    Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες πωλήσεις αντίστοιχων πακέτων καταναλωτικών δανείων οι τράπεζες κάλεσαν τους οφειλέτες σε ρύθμιση, κουρεύοντας τα δάνεια τους μέχρι 90%.

    Οι δανειολήπτες που θα πάρουν τις επιστολές έχουν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους για διάστημα από 5 μέχρι και άνω της 10ετίας.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προς πώληση θα βγουν -στη συγκεκριμένη φάση- καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.

    Οι τράπεζες με τις επιστολές καλούν τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε Fund του εξωτερικού.

    Τι θα συμβεί αν δεν ανταποκριθεί ο πελάτης

    Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε Fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, «το Fund θα απαιτήσει όλο το ποσό καθώς δεν μπαίνει σε διαδικασία συνεργασίας / κουρέματος κλπ».

    Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης των δανειοληπτών με σκοπό τη ρύθμιση.

    Σημειώνουμε ότι ήδη η Εθνική Τράπεζα έχει στείλει επιστολές, και αναμένεται αντίστοιχη κίνηση από την Πειραιώς και την Eurobank. Μάλιστα για την Eurobank είναι το δεύτερο πακέτο αντίστοιχης πώλησης, το πρώτο είχε πωληθεί στα τέλη Οκτωβρίου και είχε προταθεί στους δανειολήπτες «κούρεμα» της οφειλής της τάξης του 95%, ωστόσο από τις 190 χιλιάδες και πλέον επιστολές που έστειλε η τράπεζα ανταποκρίθηκαν λιγότεροι από 2.000 δανειολήπτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Τράπεζα: Ραβασάκια σε 180.000 «κόκκινους» δανειολήπτες για κούρεμα των οφειλών τους κατά 70%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κούρεμα» έως 90% σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια προσφέρει η Eurobank

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: 1.150 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή στην εθελουσία



    ΣΧΟΛΙΑ