• Τράπεζες

    Φωκίων Καραβίας: «Θέλουμε να κάνουμε την Eurobank του 2030 ηγέτη στην περιοχή»

    Eurobank - Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Θέλουμε να κάνουμε την Eurobank του 2030 ηγέτη στην περιοχή. Και ξεκινάμε ένα μεγάλο σχέδιο μετασχηματισμού με το βλέμμα στην επόμενη περίοδο για την τράπεζα και τις αντίστοιχες προκλήσεις όσον αφορά το επιχειρηματικό μας μοντέλο, ανέφερε ο CEO της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στο συνέδριο Capital Link με θέμα «BANKING SECTOR – GROWTH & DEVELOPMENT OUTLOOK.

    Υπογράμμισε πως η τράπεζα ολοκλήρωσε μια ριζική εκκαθάριση του ισολογισμού της από τα προβληματικά δάνεια, και σημείωσε πως το χάσμα ανάμεσα στις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε ότι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μειώνεται γρήγορα και πλέον είναι ορατή η προοπτική για μονοψήφιο λόγο NPE κάτι που το αναγνωρίζει η αγορά και οδήγησε σε υψηλότερες αποτιμήσεις.

    Ο κ. Καραβίας τόνισε πως οι τράπεζες μέσα στην πανδημική κρίση στήριξαν την πελατεία τους και τον Σεπτέμβριο, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τραπεζικών πιστώσεων σε εταιρείες έφτασε το 8,3% (για πρώτη φορά από το 2009).

    Το 2021, συνέχισε πρωταρχικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε την οικονομία να γεφυρώσει το τεράστιο επενδυτικό χάσμα περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι απόρροια της 10ετούς οικονομικής κρίσης.

    Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, καθώς η χαλαρή νομισματική πολιτική, τα χαμηλά επιτόκια και το άφθονο χρήμα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης ευνοούν την ανάπτυξη. Παράλληλα υπάρχει και η πολιτική βούληση και η κοινωνική συναίνεση για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Επομένως, για την Eurobank, ένας από τους κύριους στόχους μας στο άμεσο μέλλον θα είναι να βοηθήσουμε την οικονομία να απορροφήσει αυτά τα κεφάλαια, τόνισε ο κ. Καραβίας.

    Ακόμα σημείωσε πως μέσα στην πανδημία η ελληνική οικονομία, αν και χτυπήθηκε σκληρά, έδειξε σημάδια ανθεκτικότητας. Οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις συνέχισαν να έρχονται στη χώρα σε διάφορους τομείς, οι τιμές των ακινήτων δεν μειώθηκαν και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πολύ πιο ισχυρό σήμερα από ό, τι πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βασιλείου (Eurobank): Η Τράπεζα είχε κεντρικό ρόλο στην άντληση των κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού

    Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Η Ελλάδα μπορεί να έχει ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το 4% από το 2021 και μετά

    Το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων – Οι 4 άξονες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ