• Τράπεζες

    Fitch: Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε “Β” από “Β-“

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)


    Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς σε “B” από “Β-”, όπως και της αξιολόγησης βιωσιμότητας της τράπεζας, επίσης σε “Β” από “Β-”, προχώρησε η Fitch, λίγα μόλις 24ωρα μετά την αναβάθμιση και του αξιόχρεου της Ελλάδας, με τον οίκο να διατηρεί παράλληλα θετικές προοπτικές .

    Σύμφωνα με τη Fitch, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη πρόοδο που σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της και την ενίσχυση των δεικτών κεφαλαίων μέσω της διαρθρωτικής βελτίωσης της κερδοφορίας και της διαχείρισης κεφαλαίου.

    Οι κινήσεις αυτές έχουν βελτιώσει τα “μαξιλάρια” που διαθέτει η τράπεζα σε σχέση με τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις και σε σημαντική μείωση των βαρών από προβληματικά περιουσιακά στοιχεία.

    Παράλληλα, ο οίκος σημειώνει ότι οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες του ότι η πρόσθετη εκκαθάριση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και η βελτίωση της κερδοφορίας της θα ενισχύσουν περαιτέρω την κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία επί του παρόντος είναι ασθενέστερη αυτής των ανταγωνιστών της.

    Η Fitch προσθέτει ότι η αναμενόμενη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας το τρέχον έτος, ακόμη και υπό το πρίσμα της επικρατούσαν αβεβαιότητα, ενισχύει περαιτέρω την αναβάθμιση της τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυξημένη ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια αναμένουν οι τράπεζες, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ