• Τράπεζες

    Eurobank, Τράπεζα της Ανάπτυξης -Το ταξίδι στο 2030

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Eurobank, Τράπεζα της Ανάπτυξης -Το ταξίδι στο 2030

    Φωκίων Καραβίας, επικεφαλής Eurobank


    «Eurobank 2030- τράπεζα της ανάπτυξης» είναι το business plan που υλοποιεί η τράπεζα, ένα ταξίδι προς το  μέλλον  που ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται  με ούριο άνεμο καθώς η  Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που πέτυχε μονοψήφιο δείκτη NPEs στο 7,5%.

    Ο CEO της τράπεζας  κ. Φωκίων Καραβίας, οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Βασιλείου, Ανδρέας Αθανασόπουλος, Σταύρος Ιωάννου και υψηλόβαθμα στελέχη θα παρουσιάσουν τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του νέου επιχειρησιακού σχεδίου και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν και έχουν στόχο να αναδείξουν τον ηγετικό ρόλο της Eurobank.

    Ο κ. Καραβίας θα αναφερθεί στην επίτευξη μονοψήφιου δείκτη προβληματικών δανείων στο 7,5%, για πρώτη φορά σε ελληνική τράπεζα από την έναρξη της κρίσης, στο Ταμείο Ανάκαμψης που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αλλάξει το πρόσωπο της Ελλάδας,  στις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων έργων που συμμετέχει  η τράπεζα (όπως είναι το Ελληνικό, ΑΔΜΗΕ, ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης- Αττικής κλπ). Στον τουρισμό –η τράπεζα είχε ανακοινώσει από την άνοιξη του 2020 πρόγραμμα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων ύψους 750 εκατ ευρώ- στα ψηφιακά κανάλια συναλλαγών. Ενώ θα παρουσιαστούν και τα  νέα καταστήματα του δικτύου, τα καταστήματα του μέλλοντος.

    Το νέο πρόσωπο της Eurobank ο κ. Καραβίας και η διοικητική του ομάδα άρχισαν να το κτίζουν από τις αρχές του 2020, με στόχο να προσαρμόσουν το μοντέλο της τράπεζας  στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και επιβάλλουν ευελιξία και απλότητα στην εξυπηρέτηση της πελατείας, ψηφιακές συναλλαγές.

    Για την  αναθεώρηση του μοντέλου λειτουργίας της η τράπεζα έχει επενδύσει στις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές πλατφόρμες, με το ύψος των επενδύσεων την περίοδο 2017- 2022 να προσεγγίζουν τα 400 εκατ ευρώ.

    Στόχος είναι η απλοποίηση όλων των διαδικασίων και εξάλειψη της γραφειοκρατίας και για το λόγο αυτό έχει επενδύσει σε υπερσύγχρονες πλατφόρμες, που  μπορούν να υποστηρίξουν το σύνολο σχεδόν των τραπεζικών εργασιών και συναλλαγών, οι οποίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Τα αιτήματα για τη χορήγηση δανείου, η έγκριση και η εκταμίευση γίνεται πλέον χωρίς να απαιτείται η παρουσία στο κατάστημα (με εξαίρεση προς το παρόν των στεγαστικών). Ακόμα προσφέρει digital προϊόντα, τα οποία είναι πιο απλά και κατανοητά από τον πελάτη και καθιερώνει τον ίδιο τρόπο διαχείρισης και εξυπηρέτησης (omni channel), σε όλα τα κανάλια μέσα από τα οποία συναλλάσσεται ο πελάτης με την τράπεζα (internet, phone, mobile banking κλπ).

    Σήμερα η παρουσίαση του «Eurobank 2030- Τράπεζα της Ανάπτυξης» θα γίνει διά ζώσης, ωστόσο σε όσους δημοσιογράφους έχουν   προσκληθεί στην εκδήλωση η τράπεζα διενήργησε  σε PCR test –παρότι εμβολιασμένοι- στα κεντρικά της κτίρια.

    Το ταξίδι της τράπεζας για το 2030 έχει ξεκινήσει και η πρόσκληση στην παρουσίαση συνοδεύτηκε με ένα «Καράβι», ένα γλυπτό  δημιουργία του καλλιτέχνη Αντώνη  Καστρινάκη.

    Διαβάστε επίσης

    H Eurobank μετατρέπει το κινητό σε POS

    Κωνσταντίνος Βασιλείου: Το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης – Από τη θεωρία στην πράξη

    Eurobank-Grivalia: Βραβείο για τη μεταμόρφωση της Ελευθεροτυπίας



    ΣΧΟΛΙΑ