• Τράπεζες

    Eurobank: Τι κι αν αποχώρησαν 1.000 εργαζόμενοι, η εθελουσία παραμένει ανοιχτή υπόθεση

    • NewsRoom
    Φωκίων Καραβίας Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Αν και ο στόχος της μείωσης προσωπικού κατά 1.000 άτομα έχει επιτευχθεί, η Eurobank, αποφάσισε να παρατείνει το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης χωρίς μάλιστα να θέσει εκ νέου ημερομηνία λήξης.

    Τυπικά, μέχρι και σήμερα 31 Αυγούστου η Eurobank, είχε ανοιχτη την πόρτα της εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους της, αναγγέλοντας μάλιστα σε όσους αποχωρούν ότι όφειλαν να έχουν πάρει μέχρι και την ημερομηνία αυτή το υπόλοιπο της άδειάς τους. Ο στόχος καταρρίφθηκε, τα 700 (μέχρι και την 31η Ιουλίου) έγιναν 1000 άτομα, που είχαν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν, αλλά παρόλα αυτά η τράπεζα είναι δεκτική και σε άλλες αποχωρήσεις.

    Η απόφαση παραμένει- θεωρητικά τουλάχιστον- ανοιχτή για όλο το διάστημα για το οποίο έχει δεσμευτεί έναντι του SSM, με απώτερο σκοπό το όσο το δυνατό μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank, θα συνεχίσει να εξετάζει αιτήσεις μέχρι και το τέλος του χρόνου με το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης να “τρέχει” μέχρι και το τέλος του 2017, όπως δηλαδή είχε ορίσει το SSM. Υπενθυμίζεται δε, ότι από το σύνολο των αιτήσεων, που έλαβε, 690 άτομα ήταν υπάλληλοι της Eurobank και 325 εργαζόμενοι στη Eurolife.

    Η ιστορία μέχρι τώρα

    Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το Πάσχα, οπότε και η Eurobank απευθυνόμενη αρχικά στους ηλικιακά 50 και άνω εργαζομένους της, πρότεινε εθελούσια αποχώρηση με τον όρο ότι κάθε υπάλληλος που θα εφευγε θα μπορούσε να εισπράξει αποζημείωση- η οποία ωστόσο δεν θα ξεπερνούσε σε καμία περίπτωση το ποσό των 180.000 ευρώ.

    Επιπλέον, η πρόταση αφορούσε σε αποζημείωση 28 μισθών για εργαζόμενους έως 39 ετών, 35 μισθών για όσους ήταν ηλικιακά μεταξύ 40 – 44 ετών ενώ πιο … ευννοημένοι θα ήταν οι εργαζόμενοι 45- 49 ετών με την πρόταση να φτάνει στους 40 μισθούς. Τέλος, για τους άνω των 50 ετών, η πρόταση της τράπεζας ήταν οι μισθοί να φτάνουν τους 45.

    Για κάθε ανήλικο τέκνο, ο εργαζόμενος θα έπαιρνε επιπλέον 2 μισθούς ενώ για τους εργαζόμενους στην περιφέρεια υπήρχε και προσαύξηση ανά κατηγορία της τάξης του 30%. Στο πρόγραμμα της εθελούσιας αποχώρησης, η Eurobank κάλυπτε τους αιτούντες με παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ακόμα και για πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/trapezes-3/70650



    ΣΧΟΛΙΑ