• Τράπεζες

    Eurobank: Προς πώληση 150 εμπορικά ακίνητα μέσω του νέου χαρτοφυλακίου Petra – Όλες οι λεπτομέρειες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Eurobank - Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Σε πωλήσεις σχεδόν 1.500 ακινήτων, εμπορικών και οικιστικών, έχει προχωρήσει από το 2019 η Eurobank. Το 60% των ακινήτων μεταβιβάστηκε μέσα από πωλήσεις χαρτοφυλακίων και το 40% μέσω μεμονωμένων πωλήσεων σε ιδιώτες.

    Ανάμεσά τους ήταν και η βίλα των 1.250 τμ που ανήκε στο ζεύγος Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στη Φιλοθέη, την οποία αγόρασε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Παπαευαγγέλου τον Ιούνιο του 2018, αντί 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ το κτήριο του Χόντου στην Ομόνοια μεταβιβάστηκε μέσω χαρτοφυλακίου ακινήτων.

    Τώρα η Eurobank έχει βγάλει προς πώληση το χαρτοφυλάκιο Petra, το οποίο περιλαμβάνει 150 ακίνητα, κυρίως εμπορικά, αλλά και μικρά ξενοδοχεία.

    Πέντε funds που δραστηριοποιούνται στο real estate -τρία ευρωπαϊκά και δύο αμερικανικά- έχουν καταθέσει ήδη μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου Petra της Eurobank.

    Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 150 εμπορικά ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, κτήρια κλπ,) που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια βρίσκονται και κάποια από τα ακίνητα της Grivalia.

    Το ενδιαφέρον είναι έντονο για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο, αξίας 38 εκατ. ευρώ, και μάλιστα πηγές της κτηματαγοράς σημειώνουν πως η Ελλάδα προσφέρει τη δυνατότητα επενδύσεων σε ακίνητα καθώς οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο είναι στο μισό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Και αυτός είναι ο λόγος που οι μη δεσμευτικές προσφορές είναι ελκυστικές, όπως αναφέρουν στο mononews καλά πληροφορημένες πηγές.

    Να σημειωθεί ότι η Eurobank τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει «πακετάρει» σε χαρτοφυλάκια και ολοκληρώσει την πώληση 1.100 ακινήτων και σχεδόν 400 κυρίως οικιστικά έχουν αγοραστεί από ιδιώτες.

    Πρόκειται για ακίνητα που πέρασαν στην τράπεζα μέσα από πλειστηριασμούς, αλλά και για ακίνητα της Grivalia, τα οποία περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια για να ενισχύσουν την ελκυστικότητα των πακέτων.

    Να σημειωθεί ότι για τα ακίνητα που περνάνε μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού στις τράπεζες χρειάζεται περισσότερο από ένας χρόνος για την νομική και τεχνική τακτοποίηση τους.

    Παράλληλα η Eurobank συνεχίζει να επενδύει στην συγκεκριμένη αγορά με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. Μάλιστα η τράπεζα έχει εξαγγείλει από τις αρχές του 2020 πλάνο επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ για την τριετία 2020- 2022.

    Ήδη και παρά την πανδημία έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις 200- 250 εκατ. ευρώ σε ακίνητα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, προοπτικές σημαντικής αύξησης της αξίας τους ή θετικής παραγωγής εσόδων από μίσθωση. Ταυτόχρονα η Eurobank προχωρά και στην αναβάθμιση των ακινήτων που αποκτά από πλειστηριασμούς, με στόχο την αύξηση της αξίας τους ή των εσόδων από ενοίκια.

    Διαβάστε επίσης:

    -Φωκίων Καραβίας: Πώς θα αξιοποιηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης από τη Eurobank

    -Αλλάζει ραγδαία ο τραπεζικός χάρτης στη χώρα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

    -Επανάσταση με τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση της Eurobank: Καλύψεις και για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι δηλώνει στο mononews o Φωκίων Καραβίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ