• Τράπεζες

    Eurobank: Ομολογιακό δάνειο 12,9 εκατ. ευρώ με την Flexopack

    • NewsRoom

    Ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), Νίκος Μαντζούφας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, επικεφαλής Corporate & Investment Banking, Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο B΄ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της FLEXOPACK, Σπύρος Γκινοσάτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης


    Στην υπογραφή της σύμβασης κάλυψης κοινού ομολογιακού δανείου ποσού €12,9 εκατ. με την Flexopack προχώρησαν η Eurobank και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

    Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), Νίκου Μαντζούφα, του B΄ αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Flexopack, Σπύρου Γκινοσάτη, και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, Κωνσταντίνου Βασιλείου.

    Η χρηματοδότηση των €12,9 εκατ., αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους €16,14 εκατ. που υλοποιεί η Εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα Εξωστρέφεια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της Eταιρείας, για την αύξηση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών υλικών συσκευασίας (films), που βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής (θέση Τζήμα).

    Η επένδυση χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (€8 εκατ.) και 30% μέσω δανείου από την Eurobank (€4,9εκατ.). Το 20% θα καλυφθεί με την ιδία συμμετοχή της Εταιρείας χωρίς χρήση κρατικών ενισχύσεων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Εκλογές 2023: Δωρεάν τα διόδια για ψηφοφόρους και εκλογικούς αντιπροσώπους

    Μελίνα Τραυλού: Η Neptune Lines παρέχει βοήθεια στη Συρία μετά τον σεισμό



    ΣΧΟΛΙΑ