• Τράπεζες

    Eurobank: Ολοκληρώθηκε η εθελούσια με 600 αποχωρήσεις

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι της Eurobank δήλωσαν συμμετοχή στο  πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ολοκληρώθηκε χθες –είχε ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαρίου- με το μέγιστο ποσό εφάπαξ αποζημίωσης και bonus να διαμορφώνεται στις 160.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τις 180.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους 600 που κατέθεσαν αίτημα για οικειοθελή αποχώρηση είναι εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 53 ετών, που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση.

    Εξάλλου το πρόγραμμα εθελουσίας έχει ακριβώς ως στόχο την ανανέωση του προσωπικού, και για το λόγο αυτό έδωσε κίνητρα για να αποχωρήσουν όσοι έχουν γεννηθεί πριν από την 1-1-1972, με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει 8 χρόνια εργασίας στην τράπεζα.

    Ανανέωση προσωπικού

    Η Eurobank προχωρά στην ανανέωση προσωπικού της με εργαζόμενους που μπορούν να υποστηρίξουν το νέο μοντέλο λειτουργίας που δίνει έμφαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση.

    Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα εθελουσίας «υπερκάλυψε» τον στόχο αποχωρήσεων –είχε τοποθετηθεί στα 400+ άτομα- καθώς η digital εξυπηρέτηση έχει αντικαταστήσει την φυσική εξυπηρέτηση στο κατάστημα.

    Και για αυτόν τον λόγο από το πρόγραμμα εθελουσίας εξαιρέθηκαν όσοι απασχολούνται στις μονάδες και διευθύνσεις που υποστηρίζουν τις ψηφιακές υποδομές και τα ηλεκτρονικά δίκτυα της τράπεζας, τα οποία ενδυναμώνονται με νέο αίμα.

    Τα νέα δεδομένα λοιπόν οδηγούν σε ριζική αναδιάταξη το δίκτυο των τραπεζών, οι οποίες επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, με την  ψηφιοποίηση επιπλέον διαδικασιών και  δημιουργούν ειδικές υποδομές μέσα στα καταστήματα, ώστε οι περισσότερες συναλλαγές να πραγματοποιούνται  αποκλειστικά ηλεκτρονικά, δίχως να εμπλέκονται εργαζόμενοι.

    Να σημειωθεί ότι η τράπεζα στο τέλος του 2022 είχε 6.268 εργαζόμενους και 274 καταστήματα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών.

    Η εθελούσια

    Το πρόγραμμα εθελουσίας έδινε τέσσερις εναλλακτικές, καθώς ο εργαζόμενος μπορεί να αποχωρήσει λαμβάνοντας εφάπαξ το ποσό που του αναλογεί, ή να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις εκδοχές sabbatical διάρκειας  2, 5 ή 7 ετών.

    Το πρόγραμμα πρόσφερε ελκυστικές  εναλλακτικές σε εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση, καθώς διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις προϋπηρεσίας για πλήρη σύνταξη, χωρίς την ανάγκη εξαγοράς ενσήμων, με τις καταβολές ασφαλιστικών εισφορών να καλύπτονται από την τράπεζα.

    Σημαντικό είναι επίσης  ότι στα sabbatical  ο μισθός  που θα λαμβάνει ο εργαζόμενος θα είναι ο προβλεπόμενος από την  ΣΣΕ (και όχι χαμηλότερος όπως συμβαίνει σε άλλες εθελούσιες), ενώ υπενθυμίζεται πως  η Eurobank έθεσε σε ισχύ τη ΣΣΕ από τον Ιανουάριο φέτος αντί του Δεκεμβρίου 2024.

    Επίσης το πρόγραμμα προσφέρει 4 μισθούς επιπλέον για κάθε τέκνο, ηλικίας μέχρι 22 ετών (αντί των 2 μισθών του προηγούμενου προγράμματος).

    Και ακόμη προσφέρει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη οικογένειας για 5 χρόνια, ενώ το πρόγραμμα καλύπτει και υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης στην αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Νέα Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και το Δημογραφικό

    Eurobank: Όλο το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου – Αναλυτικά οι όροι και τα ποσά της αποζημίωσης

    Eurobank: Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – Στα 160.000 ευρώ η αποζημίωση



    ΣΧΟΛΙΑ