• Τράπεζες

    Eurobank Equities: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για Πειραιώς, Εθνική και Alpha – Διατηρεί τη σύσταση «buy»

    • NewsRoom
    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) - Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) - Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)


    Με top pick την Τράπεζα Πειραιώς και διατήρηση της σύστασης «buy» για αυτή όσο και για τις Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, η Eurobank Equities βλέπει ξανά σημαντικά περιθώρια ανόδου των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, παρά την ήδη μεγάλη άνοδο που έχουν πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα.

    Η χρηματιστηριακή, αναβαθμίζει τις τιμές στόχους,  για την Alpha Βank στα 2,03 ευρώ από 1,66 ευρώ,  για την Εθνική στα 7,46 ευρώ από 5,9 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4,30 από 3,24 ευρώ.

    Μάλιστα η Eurobank Equities επισημαίνει την ισχυρή δυναμική της κερδοφορίας τους η οποία διατηρήθηκε αμείωτη στο δεύτερο τρίμηνο, όπως επίσης και τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας.

    Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής σημειώνουν πως οι  ανησυχίες για την αύξηση του beta καταθέσεων αποδείχθηκαν τελικά υπερβολικές, δεδομένου ότι η μετάβαση σε προθεσμιακές καταθέσεις παρέμεινε περιορισμένη (τριμηνία αύξηση 2% με 3%).

    Παράλληλα, η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά ακόμα 50 μονάδες βάσης αναμένεται ότι θα αντισταθμίσει τους χαμηλότερους όγκους δανείων και θα οδηγήσει σε αύξηση των καθαρών κερδών από τόκους (NII) κατά 5%.

    Όπως επισημαίνει,  η ισχυρή ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών τους επιτρέπει να απορροφήσουν με άνεση την αποπληρωμή του TLTRO III της ΕΚΤ, ενώ σημειώνει ότι παρά τη φυγή ορισμένων καταθέσεων η αναλογία δανείων/καταθέσεων παραμένει από η χαμηλότερη στην ΕΕ. Έτσι,  αναβαθμίζει την εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη από τόκους των τραπεζών, βλέποντας ανάπτυξη κατά 38% το 2023, με μικρή ετήσια μείωση κατά 4% την περίοδο 2024-25.

    Η απόδοση των ελληνικών τραπεζών, αναφέρει η  Eurobank Equities,  ξεπερνάει το 70% εντός του 2023.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Πώς προχωρά η προικοδότηση της Trastor με ακίνητα 27 εκατομμυρίων

    Εθνική Τράπεζα: Buyback έως 15 ευρώ, τι είπε ο Παύλος Μυλωνάς για το μέρισμα

    Alpha Bank: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως €3/μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ