• Τράπεζες

    Eurobank: Δάνεια σε 5.000 μικρές επιχειρήσεις με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου  Επενδύσεων

    Ο Αντρέας Αθανασόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank

    Ο Αντρέας Αθανασόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank


    Δάνεια ύψους 250 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου  Επενδύσεων θα χορηγήσει σε 5.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις η Eurobank  με επιτόκιο από 5% και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

    Συγκεκριμένα η Eurobank εξασφάλισε και παρέχει αποκλειστικά  το νέο  εγγυοδοτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου  Επενδύσεων –το InvestEU SME Competitiveness-, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η τράπεζα υπέγραψε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη διοχέτευση πόρων συνολικού ύψους 250 εκατ ευρώ.;

    Ήδη η τράπεζα δέχεται αιτήματα δανειοδότησης, ενώ όπως λέει στο mononews.gr ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Αντρέας Αθανασόπουλος, η τράπεζα σχεδιάζει σειρά χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού, προκειμένου να έχουν την απαραίτητη στήριξη για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους.

    Το το InvestEU SME Competitiveness απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την κάλυψη των αναγκών τους σε κεφάλαιο κίνησης για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων (στέγη, εξοπλισμό κ.λπ.).

    Με την εγγύηση που παρέχεται από το ΕΤαΕ, το οποίο καλύπτει μέρος της χρηματοδότησης, οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα με μειωμένες απαιτήσεις εμπραγμάτων εξασφαλίσεων ενώ η Eurobank παρέχει επιπλέον μειωμένο περιθώριο επιτοκίου στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος.

    Συγκεκριμένα παρέχεται 40% εγγύηση για το πρώτο 15% του κεφαλαίου, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5%, το ύψος των δανείων διαμορφώνεται στις 60.000 ευρώ και η διάρκεια αποπληρωμής στα 10 έτη.

    Το πρόγραμμα έχει στόχο να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για χρηματοδότηση που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Προσφέρει περίοδο χάριτος και χρηματοδοτεί ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, όπως γενικά έξοδα, που συνδέονται τόσο με τη λειτουργία της επιχείρησης όσο και με την αγορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων σε συμφέρουσες τιμές. Επίσης χρηματοδοτεί τις επενδυτικές ανάγκες της επιχείρησης όπως  απόκτηση νέου και μεταχειρισμένου εξοπλισμού, νέες εγκαταστάσεις.

    Δικαιούχοι είναι ΜμΕ από όλους τους κλάδους που απασχολούν  λιγότερους από 250 εργαζόμενους και έχουν  ετήσιο κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Στις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως για τις πρακτικές ESG

    Προμήθειες τραπεζών: Η Eurobank ρίχνει το γάντι στον ανταγωνισμό

    Fitch: Αναβάθμιση για Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ