• Τράπεζες

    Eurobank: 15,9 εκατ. ευρώ για το 5,1% της Grivalia Hospitality

    Φωκίων Καραβίας, Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, Eurobank


    Στο 19,9% από το 25% μείωσε το ποσοστό της η Eurobank στην Grivalia Hospitality, πουλώντας το 5,1% στους υπόλοιπους μετόχους της εταιρείας δηλαδή στην Eurolife, τη M&G και Grivalia Management και εισέπραξε 15,9 εκατ ευρώ.

    «Αποφασίσαμε για λόγους διευκόλυνσης και ευελιξίας να πουλήσουμε το 5,1% της Grivalia Hospitality καθώς το 25% που κατείχαμε στην εταιρεία, η στενή μετοχική σχέση μαζί της, συνεπάγετέ σειρά δεσμεύσεων», λέει στο mononews.gr πηγή της Eurobank και συνεχίζει: «Πουλήσαμε το 5,1% σε εξαιρετική τιμή, καθώς η πώληση έγινε στην μελλοντική τιμή της εταιρείας και όχι στην τρέχουσα, πληρωθήκαμε για την προοπτική της εταιρείας και αποδεσμευθήκαμε από την Grivalia Hospitality».

    Οι Eurolife, M&G και Grivalia Management αποκτούν η κάθε μία από 1,7% της Grivalia Hospitality, καταβάλλοντας τίμημα 5,29 εκατ ευρώ εκάστη και θα τοποθετούν τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας. Συγκεκριμένα τα 3 από τα 7 μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα διοριστούν από την M&G, και από 2 μέλη η Eurolife η Grivalia Management, ενώ η Επιτροπή Επενδύσεων θα απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των μετόχων, εξαιρουμένης της Eurobank.

    Με την πώληση του 5,1% η Eurobank δρομολογεί την σταδιακή της αποχώρηση από non core business assets και μείωσης της έκθεσης σε ακίνητα.

    Να σημειωθεί ότι η Grivalia Hospitality ιδρύθηκε το 2015 στο Λουξεμβούργο και διαχειρίζεται μια σειρά από τουριστικά projects (τα Αστέρια Γλυφάδας, Paros Piperi, Amanzoe κλπ).

    Διαβάστε επίσης

    Fitch: Αναβάθμισε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ