ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις αγορές βγαίνει η Εθνική Τράπεζα, προχωρώντας στην πρώτη της έκδοση ομολόγου Additional Tier 1 (AT1), με στόχο την άντληση έως 500 εκατ. ευρώ.
Το βιβλίο προσφορών έχει ανοίξει από το πρωί και κλείνει εντός της ημέρας, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί προσφορές άνω τω 4 δισ. ευρώ, ασκώντας καθοδική πίεση στην τιμολόγηση.
Το ομόλογο είναι χωρίς ημερομηνία λήξης (perpetual), με πρώτο δικαίωμα ανάκλησης και σημείο μη ανάκλησης (PNC) στα 5,5 χρόνια.
Σημειώνεται ότι η έκδοση αξιολογήθηκε από τη Moody’s με Ba3.
Ως Joint Lead Managers λειτούργησαν οι Barclays, BNP PARIBAS, BofA Securities Europe, Goldman Sachs Bank Europe, Morgan Stanley και Nomura.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν από την ΕΤΕ για γενικούς εταιρικούς και χρηματοδοτικούς σκοπούς του Ομίλου και για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και των δεικτών της κεφαλαιακής της επάρκειας.
Διαβάστε επίσης:
Όμιλος ONEX εντάσσεται στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος και συμμετέχει στο Διοικητικό της Συμβούλιο
LAMDA Development: Πούλησε στην Ten Brinke οικόπεδα αξίας 41,5 εκατ. ευρώ – Επιβεβαίωση mononews
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Χτίζει ισχυρούς περιφερειακούς παίκτες και δοκιμάζει νέο μοντέλο στην επαρχία
- Τα νέα asset του Αλέξη Τσίπρα – Η «επτάδα» της ΕΛΑΣ για την οικονομία
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Mononews: Τι σηματοδοτεί η νέα επένδυση της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα
- Μίδας του NBA o Αντετοκούνμπο! 58 εκατ. δολάρια τον χρόνο και βλέπει τα 275 εκατ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.