Τράπεζες

EBRD: Απέκτησε το 19% της Piraeus Bank Romania

  • NewsRoom
Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


Η EBRD ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ρουμανικής θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς από την JC Flowers, με την ίδια να αποκτά μερίδιο 19%.

Όπως αναφέρει η EBRD, η JC Flowers αποκτά το 76,1% των μετοχών, με το 4,9% να εξαγοράζεται από τη διοίκηση της ρουμανικής τράπεζας.

Η πρώην θυγατρική της Πειραιώς είναι μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών λιανικής στη Ρουμανία, με 300.000 πελάτες, 100 υποκαταστήματα και περίπου 1.200 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου, η Πειραιώς είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση, μετά και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας.

«Χαιρετίζουμε την επόμενη ημέρα της Piraeus Bank Romania. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια έμπειρη εταιρεία όπως είναι η J.C. Flowers & Co διαθέτει όλoυς τους απαιτούμενους πόρους για να συντελέσει στην εξέλιξη της Τράπεζας στην Ρουμανία προς όφελος τόσο των πελατών της όσο και των εργαζομένων της», είχε δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Tράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου.

«H Piraeus Bank Romania διαθέτει ισχυρές βάσεις και μια δυνατή ομάδα, την οποία αποκτήσαμε από έναν από τους πιο διακεκριμένους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μαζί με την Piraeus Bank Romania για να δημιουργήσουμε έναν ενεργό παίκτη στη ρουμανική τραπεζική αγορά, με βελτιωμένα προϊόντα για τους πελάτες της Τράπεζας», τόνιζε ο κ. J. Christopher Flowers, Διευθύνων Σύμβουλος της J.C. Flowers & Co.

Η Piraeus Bank Romania προσδοκά να ξεκινήσει τη νέα πορεία της μαζί με την J.C. Flowers. Η Τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί όλες τις κατηγορίες των πελατών και στηριζόμενη στην εγχώρια παρουσία της στοχεύει να εξελιχθεί σε μια σημαντική Τράπεζα στη Ρουμανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

H UBS Limited ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Tράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση, η J.C. Flowers αποτελεί κορυφαία ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων με έμφαση στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών διεθνώς. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998, με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων που ξεπερνά τα $15 δισ, αποτελούμενο από 52 εταιρείες και με παρουσία σε 17 χώρες, δραστηριοποιούμενη σε τομείς όπως ο τραπεζικός, ο ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός, αυτός των εταιρειών επενδύσεων, χρηματοδότησης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Με περιουσιακά στοιχεία άνω των $6 δισ., η J.C. Flowers έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και sτο Λονδίνο.


ΣΧΟΛΙΑ