• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Ζημιογόνο και το 2017 – Δεν πείθει ο CEO του ομίλου

    • NewsRoom


    Ζημίες, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, η οποία ανακοίνωσε επίσης και μείωση εσόδων, ενώ υπέστη σοβαρό πλήγμα από μια φορολογική επιβάρυνση ύψους 1,4 δισ. ευρώ που προέκυψε μετά τις τελευταίες φορολογικές μεταρρυθμίσεις στις ΗΠΑ.

    «Μόνο και μόνο η επιβάρυνση που έφερε η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ στο τέλος του χρόνου μάς υποχρέωσε να ανακοινώσουμε ζημίες μετά φόρων για ολόκληρη τη χρήση», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO John Cryan, προσθέτοντας ότι η διοίκηση της Deutsche Bank πιστεύει πως βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης και υψηλότερων αποδόσεων με παράλληλο έλεγχο του κόστους και των κινδύνων.

    Ο John Cryan, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Deutsche Bank το 2015, έχει προχωρήσει σε εκτεταμένη αναδιάρθρωση του ομίλου της τράπεζας, με στόχο να την καταστήσει πιο ανταγωνιστική. Στο πλαίσιο αυτό, έκλεισαν εκατοντάδες καταστήματα της τράπεζας και περικόπηκαν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    john cryan
    John Michael Cryan, διευθύνων σύμβουλος Deutsche Bank

    Ωστόσο, η μετοχή της τράπεζας έχει χάσει πάνω από το μισό της αξίας της από τις αρχές του 2014 και μετά, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από τα επιχειρήματα του CEO της γερμανικής τράπεζας.

    Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημίες 497 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ η έκτακτη επιβάρυνση από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ οδήγησε σε ζημίες 2,2 δισ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο του έτους.

    Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 12% κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, γεγονός που η τράπεζα απέδωσε στην πώληση κάποιων δραστηριοτήτων και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ