• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες- Συστάσεις αγοράς σε ΕΤΕ και Alpha Bank

    • NewsRoom
    Deutsche Bank: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες- Συστάσεις αγοράς σε ΕΤΕ και Alpha Bank


    Στην κάλυψη των μετοχών των ελληνικών τραπεζών επιστρέφει εκ νέου η Deutsche Bank, η οποία δίνει σύσταση αγοράς για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank με τιμές στόχους 4,50 ευρώ και 1,55 ευρώ, αντίστοιχα.

    Ο οίκος συστήνει τη διακράτηση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank.

    Συγκεκριμένα, οι αναλυτές θέτουν την τιμή στόχο στα 1,55 ευρώ για την Alpha Bank, στα 4,5 ευρώ για την Εθνική, στα 1,55 ευρώ για την Πειραιώς και στα 1,15 ευρώ για τη Eurobank.

    Όπως εκτιμά η γερμανική τράπεζα  οι φόβοι σχετικά με τα κεφάλαια έχουν πλέον ως επί το πλείστο ξεπεραστεί, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι οι εναπομείνασες προσπάθειες εξυγίανσης είναι απίθανο να επιβαρύνουν σημαντικά τις προβλέψεις.

    «Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι φόβοι για τα κεφάλαια έχουν σε μεγάλο βαθμό τελειώσει, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι οι προσπάθειες εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων που έχουν απομείνει σε αναμένεται να επιβαρύνουν σημαντικά τις επισφάλειες», τονίζουν οι αναλυτές.

    Επομένως η μείωση του κόστους κινδύνου, με σαφή σύγκλιση μεταξύ όλων των τραπεζών έως το 2023-24, σε συνδυασμό με το θετικό αντίκτυπο στο δανεισμό που απορρέει από την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, αποτελούν τους κύριους παράγοντες που στηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας

    Ο οίκος βλέπει την απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου στο 7% το 2023 κατά μέσο όρο, παρά τα κάπως αδύναμα έσοδα.

    Διαβάστε επίσης

    Deutsche Bank: Δύσκολη αλλά εφικτή η συνέχιση της ανάκαμψης των τραπεζών το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ