• Τράπεζες

    Credit Suisse: Υποχωρούν τα CDS μετά την οικονομική στήριξη από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας

    • NewsRoom
    Credit Suisse

    Credit Suisse


    Η παρέμβαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας με ένα σωσίβιο 50 δις ευρώ λίγο πριν το άνοιγμα των αγορών, οδήγησε στην υποχώρηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) της Credit Suisse, αν και παραμένουν σε επίπεδα που θα μπορούσαν να ανησυχήσουν τους επενδυτές.

    Τα περιθώρια προσφοράς-ζήτησης το πρωί της Πέμπτης μειώθηκαν σε σχέση με την Τετάρτη, με τους διαπραγματευτές να αναφέρουν τιμές από 10,5 έως 17,5 μονάδες προκαταβολικά για τα μονοετή senior credit default swaps, όπως σημειώνει το Bloomberg.

    Η στήριξη από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας έφερε προσωρινή ανακούφιση και στους δείκτες κινδύνου στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα. Ένας δείκτης του Bloomberg που παρακολουθεί το κόστος ασφάλισης των ευρωπαϊκών ανώτερων τραπεζικών ομολόγων κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών.

    Ένας άλλος δείκτης που παρακολουθεί τα CDS που συνδέονται με το ευρωπαϊκό τραπεζικό χρέος υποχώρησε επίσης.

    Οι ανησυχίες σχετικά με την οικονομική υγεία της Credit Suisse εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη κρίση στις ευρωαγορές την Τετάρτη, αφού ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας,  η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι δεν θα παρέχει κεφαλαιακή ενίσχυση στην τράπεζα επικαλούμενος ρυθμιστικούς λόγους.

    Τα ομόλογα και οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν επίσης βουτιά, οδηγώντας την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας να δεσμευτεί ότι θα παράσχει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης εάν χρειαστεί. Η Credit Suisse μπορεί να δανειστεί έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα (54 δισ. δολάρια) από τη διευκόλυνση ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας.

    Την Πέμπτη, μετά την είδηση, τα ομόλογα της Credit Suisse Group σημείωσαν αρχικά άνοδο, αν και απέχουν ακόμη πολύ από το να περιορίσουν τις απώλειες αυτής της εβδομάδας.

    Ξεφουσκώνει το ράλι των τραπεζικών μετοχών

    Η ώθηση που έδωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας στις ευρωαγορές τις πρωινές ώρες ξεφούσκωσε γρήγορα με τον Stoxx 600 από κέρδη 3,7 να περιορίζεται στο 0,7% το μεσημέρι της Πέμπτης.

    Οι μετοχές της Deutsche Bank εισήλθαν σε αρνητικό έδαφος λίγο μετά το μεσημέρι με απώλειες 0,7%, όπως και αυτές της Societe Generale με απώλειες 0,4%.

    Οι μετοχές της Credit Suisse από ένα άλμα κατά 40% που είδαν στη μετοχή της το πρωί, περιόρισαν τα κέρδη τους στο 19%.

    Διαβάστε επίσης:

    Citi: Τι σημαίνει η γραμμή ρευστότητας των 50 δισ. φράγκων στην Credit Suisse



    ΣΧΟΛΙΑ