• Τράπεζες

    Citi για Τράπεζα Πειραιώς: Στο 1,80 ευρώ η τιμή-στόχος

    • NewsRoom
    Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO στην Τράπεζα Πειραιώς


    Η Citi τονίζει ότι “μας αρέσει η πρόοδος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στο ξεκαθάρισμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, καθώς και στις κινήσεις ενίσχυσης των κεφαλαίων, βελτίωσης της αποδοτικότητας και αύξησης των προμηθειών”.

    Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς προχωρά η Citi σε έκθεσή της στην οποία θέτει σύσταση “buy” και τιμή-στόχο στο 1,8 ευρώ, με την εκτιμώμενη απόδοση της μετοχής σε 12μηνο βάση να εκτιμάται στο 28,6%.

    Μετά την αναθεώρηση των εκτιμήσεών του λόγω καλύτερης εικόνας σε κόστη και προμήθειες, ο αμερικανικός οίκος προβλέπει άνοδο των αναπροσαρμοσμένων κερδών της τράπεζας ΠΕΙΡ -0,27% 3,75 άνω του 100% εφέτος, 54% το 2023 και 1% το 2024 ενώ εισάγει και πρόβλεψη για αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,47 ευρώ το 2025.

    Η Citi τονίζει ότι “μας αρέσει η πρόοδος της διοίκησης στο ξεκαθάρισμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, καθώς και στις κινήσεις ενίσχυσης των κεφαλαίων, βελτίωσης της αποδοτικότητας και αύξησης των προμηθειών”.

    Οι επιδόσεις της τράπεζας

    Η Πειραιώς σχεδιάζει να πετύχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoTE) άνω του 5% βραχυπρόθεσμα και άνω του 10% μεσοπρόθεσμα.

    Η Citi δηλώνει ότι είναι πιο αισιόδοξη από το στόχο που έθεσε η διοίκηση της τράπεζας για τα καθαρά έσοδα από τόκους μεσοπρόθεσμα, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

    Η Ουκρανία

    Η έκθεση της Πειραιώς στην Ουκρανία είναι πολύ μικρή, σημειώνει ο οίκος.

    Ακόμη και μια πλήρης απομείωση των ουκρανικών δραστηριοτήτων της θα έχει ως αντίκτυπο μόλις 6 μονάδων βάσης στα μεγέθη της, σημειώνει.

    Αναφερόμενη στα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας, ο οίκος σημειώνει: «Πιστεύουμε ότι οι φιλοδοξίες της διοίκησης όσον αφορά στα κεφάλαια είναι αξιόπιστες και υποστηρίζονται από την οργανική ανάπτυξη, τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης κεφαλαίων και το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων».



    ΣΧΟΛΙΑ