• Τράπεζες

    Χριστίνα Παπακωνσταντίνου: Ποια είναι η πολυπράγμων δικηγόρος που προτείνει ο Γ. Στουρνάρας για τη θέση υποδιοικητή στην ΤτΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Χριστίνα Παπακωνσταντίνου


    Μία γυναίκα, την κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, πρόεδρο της PQH και στενή του συνεργάτιδα την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας για τη θέση υποδιοικητή στην ΤτΕ, καθώς η θητεία του κ. Θόδωρου Μητράκου λήγει τον Μάρτιο 2021.

    Η κα Παπακωνσταντίνου ήταν στο πλευρό του κ. Γιάννη Στουρνάρα την περίοδο 2012-2014 και συμμετείχε στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Εκείνη την εποχή ήταν Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών. Σε μία από αυτές τις διαπραγματεύσεις η κ. Παπακωνσταντίνου είχε λιποθυμήσει από την κούραση…

    Η κα Παπακωνσταντίνου είναι πολυπράγμων και από την άνοιξη του 2017 είναι πρόεδρος της PQH, της εταιρείας που είναι Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα και εποπτεύεται από την Τράπεζα Ελλάδος. Διαχειρίζεται τις 17 bad banks που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με περιουσιακά στοιχεία ύψους 9 δισ. ευρώ.

    Πέντε μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του κ. Θόδωρου Μητράκου –που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-, ο κ. Στουρνάρας έχει καταλήξει στο πρόσωπο του νέου υποδιοικητή και αυτή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η κα Παπακωνσταντίνου.

    Σήμερα εκτός από πρόεδρος της PQH, η κα Παπακωνσταντίνου συμμετέχει στο ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ως εκπρόσωπος της ΤτΕ, και είναι μέλος στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

    Η ίδια έχει μακρά και πλούσια επαγγελματική εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο από το University of London.

    ‘Εχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στον τραπεζικό τομέα και εξειδικευτεί σε θέματα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κοινοτικού δικαίου ανταγωνισμού (συμπεριλαμβανομένων των κρατικών ενισχύσεων), δημόσιων οικονομικών/δημοσιονομικής διαχείρισης και έχει υπάρξει και εξωτερικός συνεργάτης του ΔΝΤ.

    Από το 2001 έως το 2009, υπηρέτησε ως Σύμβουλος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου μεταξύ άλλων, συμμετείχε, ως εθνικός εκπρόσωπος, στις αντίστοιχες ομάδες εργασίας του Συμβουλίου ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Στη συνέχεια, την περίοδο 2009-2012, εργάστηκε ως Επιστημονική Συνεργάτης στη Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, παρακολουθώντας τις εργασίες των ΕuroWorking Group/Economic and Financial Committee καθώς και των Eurogroup/Ecofin.

    Όπως προαναφέραμε την περίοδο 2012-2014 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της χώρας με την ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ και έλαβε μέρος σε διάφορα διεθνή οικονομικά fora, όπως το Συμβούλιο ECOFIN/Eurogroup, τον ΟΟΣΑ, την διάσκεψη Υπουργών Οικονομικών του G20 και την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ, κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2014.

    Μιλά αγγλικά και γαλλικά και είναι παντρεμένη με δύο κόρες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ