• Τράπεζες

    Χρ. Μεγάλου: Crash test για τις επόμενες κινήσεις της Πειραιώς το AMOEBA-Οι υποψήφιοι αγοραστές

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πώληση του πρώτου πακέτου «κόκκινων» δανείων που έχουν εξασφαλίσεις, του project AMOEBA της Τράπεζας Πειραιώς. Η πώληση αυτή θα δώσει τον τόνο στην αγορά και αποτελεί crash test για τις επόμενες κινήσεις αφού τα προς πώληση δάνεια έχουν εξασφαλίσεις σε ακίνητα. Τις επόμενες ώρες οι υποψήφιοι αγοραστές θα καταθέσουν τις μη δεσμευτικές προσφορές τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ενημερώθηκαν για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου 33 επενδυτικά σχήματα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα υποβάλουν και μη δεσμευτικές προσφορές. Στη συνέχεια, από το ευρός των τιμών που θα προκύψει, θα εξαρτηθεί και πόσοι θα περάσουν στην επόμενη φάση που είναι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

    Όπως είναι γνωστό η Πειραιώς -με σύμβουλο την UBS- πουλάει χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 700 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια (120 επιχειρήσεων) ονομαστικής αξίας 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν καταγγελθεί από την τράπεζα.

    Τα δάνεια έχουν υποθήκες σε 1.300 ακίνητα η αξία των οποίων υπολογίζεται από την Πειραιώς στα 467 εκατ ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο συνοδεύεται και με πρόσθετες εξασφαλίσεις σε άλλα περιουσιακά στοιχεία ύψους 160 εκατ ευρώ.

    Όπως λένε τραπεζικά στελέχη η συγκεκριμένη πώληση θα δώσει τον τόνο για το εύρος που θα διαμορφώνονται οι τιμές για την αγορά ανάλογων χαρτοφυλακίων (με εξασφαλίσεις). Ωστόσο πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι οι προσφορές θα διαμορφωθούν στο 15% της ονομαστικής αξίας των προς πώληση δανείων.

    peiraios Τράπεζα Πειραιώς

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρ. Μεγάλου: Η Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Funds που χτυπάνε το project Amoeba με τα «κόκκινα» δάνεια της Πειραιώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Εθελούσια με μπόνους έως 61 μισθούς. Περιλαμβάνεται και Sabbatical



    ΣΧΟΛΙΑ