• Business

    Χρ. Μεγάλου: Η Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Σε αύξηση των χορηγήσεων, με επίκεντρο τις χορηγήσεις νέων δανείων προς τις επιχειρήσεις, θα προχωρήσει το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς.

    Θα πρόκειται για την πρώτη αύξηση των δανείων από την έναρξη της κρίσης,  τονίζει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία τελειώνει το 2017 με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (NPLs) να είναι κάτω των 20 δισ. ευρώ, έναντι 20,1 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

    «Έχουμε πετύχει σημαντική μείωση της χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα. Αυτό συμβαδίζει έντονα με τις προσδοκίες μας και είμαστε σε θέση να εξαλείψουμε πλήρως τον ELA το 2018»,  δηλώνει ο CEO της Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, σε ανακοίνωση της Τράπεζας που εστάλη στο Bloomberg.

    Πειραιώς
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στόχο την αύξηση των χορηγήσεων κατά 1% το 2018, δίνοντας έμφαση σε νέα δάνεια προς επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες.

    Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των χορηγήσεων από την έναρξη της κρίσης για την Τράπεζα, η οποία πέτυχε την σύγκλιση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο επίπεδο του 100%.

    «Η ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των capital controls και η περαιτέρω πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές θα είναι ο βασικός μακροοικονομικός οδηγός για το 2018», τονίζει ακόμη ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

    Τράπεζα Πειραιώς
    Τράπεζα Πειραιώς

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Μεγάλου: Τα ακίνητα των e-πλειστηριασμών δεν σχετίζονται με την πρώτη κατοικία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Μεγάλου: Αισιοδοξία για σημαντική αύξηση των καταθέσεων, επίτευξη των στόχων για τα NPEs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρ. Μεγάλου: Στόχος ο μηδενισμός του ELA ως το τέλος του 2018 – Στη σωστή τροχιά η οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ